10 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăLifestyleSorin Cârțu: Primul obiectiv este rămânerea în Liga I, apoi cupele europene

Sorin Cârțu: Primul obiectiv este rămânerea în Liga I, apoi cupele europene

Directorul tehnic al CS Universitatea Craiova, Sorin Cârţu, a declarat, la reunirea lotului, că primul obiectiv pe care echipa sa trebuie să-l realizeze este rămânerea în Liga I și abia apoi se vor putea gândi la cupele europene.

"Steaua este principala favorită la câştigarea campionatului, dar odată cu plecarea lui Sânmărtean şi dacă se concretizează şi transferul lui Sukala vor avea şi ei ceva probleme. În afară de primul loc, se joacă toate poziţiile din clasament, pentru că diferenţa este mică între locurile 2 şi 6. În ceea ce ne priveşte, avem 29 de puncte, iar primul obiectiv este acela de a rămâne şi la anul în prima ligă, deci va trebui să ajungem la un minim de 44-45 de puncte. Trebuie să obţinem 15 puncte pentru a face acest barem, care se poate atinge în 5-6 meciuri sau în mai multe. În funcţie de rapiditatea cu care realizăm acest barem ne putem modifica obiectivul. Nu e momentul acum să ne gândim la Europa League, totul depinde de ce muncim în această perioadă", a spus Cârţu, conform site-ului clubului.

"Nu trebuiau să fie multe modificări în lot. Ne-am acoperit partea dreaptă a defensivei, deşi improvizaţia pe care am folosit-o în tur, Tîrnăcop, a dat mari satisfacţii. L-am mai luat pe fundaşul stânga Briceag, aşa că avem mobilitate tactică acolo, pe Vătăjelu îl putem urca la mijloc. Nu ne trebuie foarte mulţi jucători, pentru că nu mai suntem obligaţi să lucrăm la factorul omogenitate", a precizat Cârţu.

Antrenorul principal Emil Săndoi a declarat, la reunirea lotului, că își dorește ca echipa să continuie parcursul bun din turul campionatului. "Suntem prima echipă care a reluat pregătirile pentru retur, dar va fi greu să şi terminăm prima echipă. Am început cu câteva zile mai devreme decât celelalte formaţii, cred că băieţii au avut o vacanţă binemeritată, aproape o lună, iar eu sper ca în această perioadă să fi şi respectat programul de pregătire pe care noi l-am dat. Dacă putem termina pe locul doi? Nu trebuie să ne îmbătăm cu apă rece. Va fi destul de greu, dar dacă ne vom menţine pe aceeaşi linie, dacă vom avea în continuare şi suportul publicului, putem să prindem o clasare bună. Trebuie să fim realişti şi să nu ne gândim la primul loc. Steaua domină autoritar de atâta timp fotbalul românesc, are jucători de mare valoare, nu poate fi prinsă de niciuna dintre competitoare din punctul meu de vedere, chiar dacă vor pierde câţiva jucători în această perioadă. Ne dorim să ne clasăm cât mai sus."

Emil Săndoi nu a confirmat zvonurile privind orientarea CSU către jucătorii formaţiei Petrolul Ploieşti, Texeira, Geraldo şi Alcenat.

Lotul echipei CS Universitatea Craiova s-a reunit, luni, în vederea începerii pregătirilor pentru partea a doua a sezonului, la primul antrenament pe anul 2015 fiind prezenţi 22 de jucători.

Cele mai citite

Ciolacu urează românilor “Hristos a Înviat” și prezintă imagini în care arată că a fost la slujba de Înviere

Șeful Guvernului și al PSD, Marcel Ciolacu, le transmite românilor mesajul tradițional, "Hristos a Înviat", însoțit de imagini care atestă că a participat la...

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...
Ultima oră
Pe aceeași temă