9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăLifestyleStatistici etapa 1, Liga I: Pancu, 70 de goluri, Bilinski, golgheter

Statistici etapa 1, Liga I: Pancu, 70 de goluri, Bilinski, golgheter

Liga I a început în forță, cu o primă etapă care nu a fost de scoruri spectaculoase și care a conturat deja principalele favorite ale campionatului. Tot în prima etapă au fost atinse noi borne de către jucătorii din primul eșalon.

Daniel Pancu a deschis scorul în partida Rapid – Steaua 1-3, la o fază la care marcat golul cu numărul 70 în Liga I. Totodată a fost și cea de a cincea sa reușită într-un meci cu Steaua, potrivit unui raport publicat de LPF pe site-ul oficial.

O cifră rotundă a înregistrat și stelistul Claudiu Keșeru, cel care a înscris pentru a 10-a oara în cele 20 de partide în campionatul României. Tot la 10 goluri a ajuns și Todea, dar în 190 de meciuri.

Un alt stelist, Chipciu trece printr-o formă foarte bună în startul noului sezon: gol în Supercupa cu Astra, pasă de gol cu Stromsgodset IF în retur, gol și pasă de gol cu Rapid în Liga 1 (2 goluri/2 pase de gol).

Tade, de la CFR Cluj, a marcat până acum patru goluri în prima ligă, toate în poarta Ceahlaului. Meciul din Gruia a consemnat și cea de a 60-a reușită în campionat pentru Florin Costea (CFR), fost stelist.

Golul egalizator izbutit de Costin Curelea în poarta lui Răzvan Stanca a fost al 20-lea trecut în contul atacantului de la CS U Craiova.

Bilinski a marcat un hattrick și, astfel, pentru al treilea an consecutiv, un jucator reuseste „tripla” în prima runda  (Budescu editia trecuta, respectiv, Hamza un an mai devreme). De asemeni polonezul lui Dinamo este, după prima etapă, liderul clasamentului golgheterilor.

În prima rundă, au fost utilizați 80 de străini proveniți din 34 de țări. Au debutat 37 de fotbaliști, dintre care doar 13 români.

Florin Iacob, portarul "stegarilor", a apărat în meciul cu Petrolul al treilea penalty în cele 16 jocuri disputate pe prima scenă a fotbalului românesc, mai scrie LPF pe site-ul propriu.

Cele mai citite

Neuropatie diabetică: Tipuri, simptome și cauze

Neuropatia diabetică este o complicație a diabetului care afectează sistemul nervos. Este o boală progresivă, iar simptomele se agravează în timp. Neuropatia diabetică apare atunci...

Deficitul bugetar al României, conform Eurostat, a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează Drulă

Deficitul bugetar real al României în anul 2023 a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează deputatul Cătălin Drulă, președintele USR. Liderul USR precizează că...

Coaliția ar fi decis să meargă cu candidați separați pentru Primăria Capitalei

Coaliţia PSD - PNL a decis să meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar general al Capitalei, respectiv Gabriela Firea (PSD) şi Sebastian...
Ultima oră
Pe aceeași temă