11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleSteaua a dat lovitura: ultimul transfer, înlocuitorul lui Latovlevici

Steaua a dat lovitura: ultimul transfer, înlocuitorul lui Latovlevici

Steaua București a reușit poate cel mai important transfer al său din această iarnă, după ce a semnat pe cinci ani de zile cu fundașul brazilian Guilherme Sitya, fost jucător al Petrolului.

Campioana României a realizat cel de-al patrulea transfer din această pauză competițională, fundașul din banda stângă fiind un înlocuitor perfect pentru Iasmin Latovlevici, aflat în interesul mai multor cluburi. Jucătorul, în vârstă de 24 de ani, a fost unul dintre cei mai buni oameni ai Petrolului, în perioada în care „lupii galbeni” încă luptau la titlu.

Guilherme a plecat de la Petrolul, la clubul din a doua ligă germană Greuther Furth, în august 2014, asta după ce clubul prahovean nu ajunsese la o înțelegere cu Steaua. În cele din urmă impresarul Anamaria Prodan a reușit să-l aducă pe fundaș, după ce nemții s-au dovedit a fi mai ușor flexibili în negocieri.

"Nu a fost ușor, însă suntem fericiți că am reușit să-l aducem pe Guilherme. Eu și soțul meu am crezut enorm în el. Cand l-am adus la Chiajna, toata lumea a zâmbit, dar el a demonstrat că este foarte bun. Eu și presedintele Argăseala nu am dormit de două zile și două nopți. Cred că acum putem răsufla ușurați că am realizat transferul. Asociatul meu, Ze Martinez, a reziliat contractul la Furth și noi am semnat actele cu Steaua pe 5 ani", a declarat impresarul la Digi Sport.

Guilherme are o cotă de 700.000 euro, cu toate că în luna august el valora nu mai puțin de 2,2 milioane euro. Cota sa s-a prăbușit o dată cu pasul spre a doua ligă germană, însă la Steaua fotbalistul ar putea cunoaște cea mai bună perioadă a carierei sale. Brazilianul va fi un om de bază pentru Gâlcă, el având rolul de a-l înlocui pe Latovlevici. În cazul în care Iasmin nu va prinde o altă echipă în această vară, el va avea mari probleme la campioana României, cu o concurență solidă pe postul său de fundaș de banda stângă.

Guilherme a mai evoluat la echipele Porto Alegre, Caxias do Sul, Concordia Chiajna, Petrolul şi Greuther Furth. La Petrolul a evoluat în 82 de meciuri şi a dat 14 pase de gol. Brazilianul urmează să se alăture lotului stelist în cantonamentul din Antalya, acolo unde Steaua a pierdut un meci amical, în fața lui Sturm Graz, scor 0-2.

Steaua i-a mai transferat în această iarnă pe jucătorii: Robert Enceanu, Gabi Tamaş şi George Ţucudean. Totuși Gâlcă a pierdut una dintre cele mai importante ținte ale campioanei din ultimul an, portarul Mario Felgueiras, care a fost transferat, săptămâna trecută, de Konyaspor.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă