20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăLifestyleSteaua a fost recompensată de UEFA cu 1,1 milioane de euro, pentru...

Steaua a fost recompensată de UEFA cu 1,1 milioane de euro, pentru participarea la cupele europene

Echipa de fotbal Steaua București a primit aproape 1,18 milione de euro pentru participarea la meciurile din cupele europene din perioada 2015-2016, informează Uniunea Asociațiilor Europene de Fotbal (UEFA), potrivit Agerpres.

Astfel, pentru  participarea în preliminariile Champions League, Steaua a fost recompensată cu 950.000 de euro, iar pentru evoluția din preliminariile Europa League a primit 230.000.

Totodată, au mai fost răsplătite și echipele Astra Giurgiu (660.000 de euro), F.C. Botoșani (410.000 de euro), ASA Târgu Mureș (220.000 de euro).

România nu a avut în sezonul trecut al competițiilor europene nicio echipă calificată în faza grupelor.

UEFA a plătit 411.155 milioane euro echipelor participante în grupele Europa League și în fazele eliminatorii ulterioare, cei mai mulți bani primindu-i finalista Liverpool — aproape 38 de milioane de euro. Sevilla, care a cucerit trofeul, a fost recompensată cu aproape 14 milioane  euro pentru evoluția sa din a doua competiție continentală ca valoare, andaluzii intrând din șaisprezecimile de finală, după ce au participat în grupele Ligii Campionilor.

Sume mari au mai primit pentru participarea în Europa League echipe precum Tottenham — aproape 21 de milioane euro, semifinalista Villarreal — 16,5 milioane de euro, Lazio — 15 milioane euro, Fenerbahce — 14,5 milioane euro, Borussia Dortmund — 14 milioane de euro, Athletic Bilbao — 14 milioane de euro, etc.

UEFA a mai achitat 77,38 milioane euro echipelor care nu au reușit calificarea în grupele Europa League.

Cele mai citite

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....

USR: Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor

Reprezentanţii USR consideră că Guvernul PSD-PNL ''minte'' atunci când spune că reduce facturile românilor şi că, de fapt, continuă să întreţină schema prin care oamenii...
Ultima oră
Pe aceeași temă