15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăLifestyleSteaua București, o primește joi seară pe Națonal Arena pe Villareal în...

Steaua București, o primește joi seară pe Națonal Arena pe Villareal în etapa a doua din grupele Ligii Europei

Arena Nationala din Bucuresti va fi joi seară gazda partidei din  grupele Europa League dintre Steaua si Villareal. La prima vedere, pare un meci echilibrat, însa steliștii par ieșiți din formă, ei având ca ultime rezultate o înfrangere acasă, cu CFR Cluj, scor 2-1 și un chinuit 3-2 în deplasare la Voluntari, cu un penalty destul de ușor acordat Stelei. 

De partea cealalta, Villareal vine dupa 2 meciuri în deplasare reușite, victorie la Malaga cu 2-0 și un 1-1 la Madrid cu Real Madrid. În meciul anterior din grupele Europa League al celor 2 echipe, Steaua a pierdut cu 2-0 la Osmanlispor, iar Villareal a învins cu 2-1 pe Fc Zurich.

Villareal este o echipă constientă că nu poate ține piept celor 3 forțe din Spania : Barcelona, Real Madrid și Atletico Madrid, așa că pentru submarinul galben participarea cât mai lungă în Europa League, este obiectivul numarul unu.

 Spaniolii pot tranșa încă de joi seară la București calificarea în primăvara europeană din a doua competiție inter-cluburi dacă vor obține victoria în fața vice-campioanei Steaua București.

"Submarinul galben" a încheiat pe locul 4 ultimul sezon din Primera Division, după Barcelona, Real şi Atletico Madrid, însă nu a reuşit să meargă pentru prima oară după cinci ani în grupele Champions League. Ibericii au fost învinşi în ambele meciuri ale dublei din play-off cu Monaco, cu 1-2 şi 0-1.

Trebuie spus că Villarreal a fost una dintre revelaţiile ultimului sezon european: a ajuns până în semifinalele ediţiei trecute din Europa League, unde a fost eliminată de Liverpool.

Spaniolii au jucat de trei ori în semifinalele celei de-a doua competiţii europene, în 2004, 2011 şi 2016, însă cea mai mare performanţă în Europa o constituie calificarea în semifinalele Ligii Campionilor, în 2006.

Villarreal a mai întâlnit-o pe Steaua în optimile ediţiei 2004-2005 a Cupei UEFA. "Roş-albaştrii" au fost eliminaţi după 0-0 în Ghencea (meci amânat iniţial din cauza ninsorii), şi 0-2 pe El Madrigal.

Steaua București – Villareal se joacă joi seară la București pe Național Arena de la ora 20:00.

Cele mai citite

Tesla reduce cu 2.000 de dolari prețurile modelelor Y, X și S în SUA

Tesla a redus prețurile din SUA ale vehiculelor sale Model Y, Model X și Model S cu 2.000 de dolari fiecare, la câteva zile...

Emirates și Flydubai își reiau operațiunile după inundațiile din Dubai

Emirates și compania aeriană Flydubai au restabilit operațiunile normale după ce ploile abundente au provocat inundații grave în Emiratele Arabe Unite la începutul acestei...

Naomi, cea mai cunoscută cântăreață transgender din România, a murit la vârsta de 47 de ani

Naomi, una dintre cele mai emblematice figuri transgender din România, s-a stins din viață la vârsta de 47 de ani. Ea a fost spitalizată...
Ultima oră
Pe aceeași temă