18.8 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăLifestyleSteaua București câștigă cu 2-0 meciul cu Astra Giurgiu și obține calificarea...

Steaua București câștigă cu 2-0 meciul cu Astra Giurgiu și obține calificarea în finala Cupei Ligii Adeplast

Steaua București a obținut, pentru a doua oară consecutiv, calificarea în finala Cupei Ligii Adeplast. Deţinătoarea trofeului a trecut în semifinale cu scorul de 2-0 de liderul campionatului, Astra Giurgiu, chiar pe terenul giurgiuvenilor. În prima manșă, trupa roș-albastră s-a impus la Pitești cu 1-0.

Fără Şumudică pe bancă, suspendat chiar înainte de meci, gazdele au luat gol repede. În minutul 4, Muniru i-a furat mingea lui Teixeira, iar Marica i-a pasat decisiv lui Bawab care a deschis scorul din apropiere.

Titular după mai bine de o lună, Marica putea da şi primul gol, în minutul 30, dar a nimerit bara, după ce Gravilaş a respins în faţă un şut de la distanţă al lui Enache.

Repriza a doua a fost din nou controlată de campioana României, care și-a mai creat numeroase ocazii, iar în minutul 51, Steaua a reșit prin același Bawab să închidă tabela la 2-0, scor final al confruntaării. Același Bawab a mai avut șansa marcării a încă unui gol, dar ratarile l-au trădat pe jucătorul campionilor.

De partea ei, Astra a avut câteva bune oportunități de a marca și de a reduce diferența, dar trupa lui Șumudică le-a irosit. Arbitrul partidei, Ovidiu Haţegan, a acordat un penalty gazdelor, contestat de roş-albaştri, la duelul dintre Moise şi Kharja, dar Cojocaru a respins şutul fostului rapidist Ioniţă.

Giurgiuvenii au reuşit să marcheze doar din offside, prin Teixeira, la fel cum a făcut-o şi Kharja, la poarta cealaltă.

Astra – Steaua s-a terminat 0-2 şi, cu 0-3 la general, campioana va încerca să-şi apere trofeul cucerit anul trecut. În ultimul act, roş-albaştrii vor juca fie contra Concordiei Chiajna, fie cu marea rivală Dinamo. În tur, ilfovenii s-au impus cu 3-0, iar manşa secundă se va disputa joi, de la ora 19:00.

Cele mai citite

Incendiu puternic în nordul Capitalei. 20 de persoane au fost evacuate

Un incendiu violent a izbucnit în nordul Capitalei, cartierul Aviației, la un bloc aflat în construcție. Fumul dens este vizibil de la kilometri distanță,...

ANAF a publicat Ghidul asociaţiilor, fundaţiilor şi federaţiilor

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat pe portalul propriu Ghidul asociaţiilor, fundaţiilor şi federaţiilor, persoane juridice de drept privat fără scop patrimonial. Conform...

Lungul lanț de C(i)olaci al rușinii

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Partidului Social Democrat (PSD), premierul Marcel Ciolacu, s-a simțit jignit când a fost numit moldovean, domnia-sa fiind buzoian. La rândul lor,...
Ultima oră
Pe aceeași temă