14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleSteaua București și Concordia Chiajna obțin victorii importante, sâmbătă, în etapa a...

Steaua București și Concordia Chiajna obțin victorii importante, sâmbătă, în etapa a opta din Liga 1

Steaua a câștigat pe teren propriu în fața Viitorului, scor 3-0, într-un meci din etapa a opta din play-off-ul Ligii 1. Pentru gazde au marcat: Varela, minutul  2, Chipciu, în minutul 28, iar Gregory Tade a închis tabela în minutul 67.

Roș-albaștrii au început cum nu se putea mai bine pentru ei, marcând, după lovitura de cap a lui Varela dintr-un corner executat de Hamroun.

În minutul 28, Chipciu a dublat avantajul campioanei României cu un șut din careu, după o pasă tot din gheata lui Hamroun. Șeptarul roș-albaștrilor a ieșit în minutul 34, când s-a accidentat și a fost înlocuit cu Tade. La începutul reprizei secunde, Vlad Rusu a văzut direct cartonașul roșu pentru un cot aplicat lui Varela. Atacantul abia intrase la pauză în locul lui Chițu.

Scorul final a fost stabilit în minutul 67, când Enache a șutat, portarul Buzbuchi a deviat, unul dintre fundașii Viitorului a respins greșit, iar Tade a împins mingea în poartă.

Steaua rămâne pe poziția secundă în play-off, cu 39 de puncte, la 3 lungimi în spatele liderului care are un meci mai puțin. Viitorul rămâne pe 5, cu 25 de puncte.

Pentru Steaua în campionat urmează meciurile cu Pandurii, acasă, și ASA Târgu Mureș, în deplasare. Astra mai are de jucat luni cu ASA, în deplasare, apoi cu Dinamo, la Giurgiu, și în ultima etapă merg la Târgu Jiu. Sâmbătă seară la Steaua-Viitorul C ta au asistat 3420 de suporteri pe Arena Națională.

În prima partidă a zilei a etapei a 8 a, dar in play-out în Banat, ACS Poli a primit-o pe Concordia Chiajna. Meciul a fost unul extrem de tensionat iar în final oaspeții au plecat cu toate punctele. După două eşecuri la Timişoara, Chiajna a reuşit prima victorie pe terenul bănăţenilor. Succesul însă a fost posibil numai după ce gazdele au rămas cu un om în minus din cauza accidentării lui Belu.

În lupta pentru salvarea de la retrogradare, Timişoara şi Chiajna au mers cap la cap până în minutul 64 – Belu a ieşit accidentat în urma unui duel cu Niasse şi a părăsit stadionul în ambulanţă.

Cu un singur eşec în play -out, Chiajna e din ce în ce mai aproape de salvare – conducerea a obţinut chiar şi licenţa pentru cupele europene. ACSTimişoara, în schimb, e tot mai aproape de retrogradare, după un singur sezon pe prima scenă.

În opt etape din play-out, Poli n-a reuşit s-o învingă decât pe Voluntari.

Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...
Ultima oră
Pe aceeași temă