12.2 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăLifestyleSteaua își ia portar pentru Liga Campionilor. Arlauskis revine în Liga I

Steaua își ia portar pentru Liga Campionilor. Arlauskis revine în Liga I

Portarul naționalei Lituaniei, Giedrius Arlauskis, a semnat un contract pe trei sezoane cu Steaua București, urmând să îl înlocuiască între buturi pe Ciprian Tătăruşanu, care a plecat la AC Fiorentina.

Campioana României a făcut public, pe contul său de Facebook, anunțul aducerii lituanianului în poarta goală lăsată de Ciprian Tătărușanu. Arlauskis va fi titular, urmând să joace un rol major în defensivă, în grupele Ligii Campionilor, mai ales că Gâlcă a schimbat sistemul de joc al lui Reghecampf. Arlauskis ar putea fi substituit, la nevoie, de tânărul Valentin Cojocaru.

Arlauskis a mai evoluat în Liga I, în 2009 el cucerind titlul cu Unirea Urziceni. Alături de acest club el a participat și în grupele Ligii Campionilor. Perioada sa de glorie este legată de clubul Urziceni, transferul său, ulterior, din Rusia, nefiind unul de succes. El a fost legitimat la Rubin Kazan, în 2010, iar de atunci a evoluat foarte puțin, atât la acest club, cât și la echipele la care a fost împrumutat. Totuși el rămâne unul dintre cei mai eficienți portari care au apărat în Liga I, în ultimii zece ani.

Arlauskis a debutat la naționala Lituaniei, în urma parcursului foarte bun avut în campionatul românesc, la Unirea Urziceni. El va fi cel de-al șaselea portar străin din poarta Stelei, primul și cel mai cunoscut fiind belarusul Vasili Hamutovski (2003-2006).

Arlauskis vine la Steaua de postura de jucător liber de contract și a semnat cu Steaua pentru 3 ani. Tătărușanu, pe care îl va înlocui lituanianul, a evoluat pentru Steaua 5 ani de zile, părăsind clubul tot ca jucător liber de contract. 

Portarul lituanian va fi prezentat oficial, miercuri, la Stadionul Steaua.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă