21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleSteaua și Astra, tot mai aproape de aduce în fotbalul românesc 2...

Steaua și Astra, tot mai aproape de aduce în fotbalul românesc 2 locuri de Liga Campionilor

Fotbalul românesc este tot mai aproape de a-și îndeplini obiectivul, câștigarea a două locuri de Liga Campionilor, lucru posibil prin ocuparea locului 15 în clasamentul coeficienților UEFA. Dacă diverse echipe într-o măsură mai mare sau mai mică la îndeplinirea obiectivului în ultimii ani, Steaua este un adevărat vârf de lance.

Steaua a cumulat mai bine din jumătate din punctele pe care România le are în clasamentul coeficienților, UEFA, iar în acest sezon Astra ar putea contribui și ea decisiv la acest obiectiv. Cum Petrolul este aproape eliminată din play-off-ul Ligii Europa, Astra și Steaua au cele mai mari șanse să consolideze locul 15 ocupat de România, sau chiar să ducă fotbalul românesc pe o poziție superioară. Astra va juca la Giurgiu returul cu Olimpique Lyon, după victoria cu 2-1 din deplasare, iar Steaua va merge în Bulgaria, pentru a juca împotriva Ludogoreț Razgrad, după 1-0 pe Arena Națională.

Înainte de returul play-off-ului din cele două competiții europene, România are 1,5 puncte peste Austria și este cu 3 puncte sub Cehia, țară de pe locul 14.

Cum arată clasamentul UEFA:

13. Grecia – 27,700 puncte

14. Cehia – 27,125

15. România – 24,299

16. Austria – 22,800

Locul 15 i-ar aduce României, începând cu sezonul 2016-2017, un loc în plus în preliminariile Ligii Campionilor, în timp ce în Liga Europa ar trimite tot 3 echipe. Dacă ar urca până pe locul 13 ar putea avea una dintre cele două echipe, campioana, calificată direct în grupele Ligii Campionilor.

În timp ce România mai are 3 echipe, Austria o mai are pe Salzburg (2-1 cu Malmo în tur), în play-off-ul Ligii Campionilor și pe Rapid Viena (1-2 cu Helsinki), în play-off-ul Ligii Europa. În schimb, Cehia mai are o singură echipă, Sparta Praga (1-1 în tur cu Zwolle), în play-off-ul Ligii Europa.

Astra și Petrolul au contribuit enorm la distanțarea de Cehia, după ce le-au eliminat din turul al treilea al Ligii Europa pe Slovan Liberec și Viktoria Plzen, echipe din prima ligă cehă.

Cele mai citite

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă