12.9 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăLifestyleStoican, înaintea derbiului: Steaua e favorită, dar meciul rămâne deschis oricărui rezultat

Stoican, înaintea derbiului: Steaua e favorită, dar meciul rămâne deschis oricărui rezultat

Flavius Stoican, antrenorul FC Dinamo, a declarat că Steaua va fi echipa favorită în derbiul de vineri seara, de pe Arena Națională. Tehnicianul consideră însă că meciul va fi deschis oricărui rezultat.

"Mergem la acest meci important cu încredere și dorință de victorie. Avem în lot jucători buni, tineri și dornici de afirmare. Mă bazez pe tinerețea lor și pe ceea pot demonstra pe teren. Steaua e favorită, însă jocul este deschis oricărui rezultat. Am încredere în jucătorii mei și sper să-și arate calitățile pe care eu știu că le au", a declarat Stoican, potrivit Agerpres.

Antrenorul dinamovist regretă, totodată, că nu va putea conta pe Steliano Filip la meciul cu Steaua, tânărul internațional fiind supus unei intervenții chirurgicale după o lovitură recepționată la față în cursul meciului de campionat cu Pandurii Tg. Jiu. "Steliano Filip are o fractură de piramidă nazală. Este o pierdere importanată pentru mine, un jucător în care îmi puneam mari speranțe. Aveam speranța că poate să facă o partidă bună și în Ghencea", a spus Stoican.

Acesta a comentat și surprinzătorul eșec în fața divizionarei secunde CS Mioveni, în urma căruia alb-roșii au fost eliminați din Cupa României. "Ceea ce s-a întâmplat în cupă a fost un accident. Am trecut peste asta, fiecare partidă are istoria ei. Atât timp cât Dinamo joacă fotbal, nu se baricadează în apărare și își propune să marcheze goluri, e normal să se mai întâmple și greșeli", a explicat Stoican.

Referindu-se la eventualele bonusuri promise jucătorilor săi pentru un succes în fața Stelei, antrenorul lui Dinamo a spus. "Cea mai mare primă pentru jucători o reprezintă victoria în fața Stelei. Nu facem nuntă după victorie nici înmormântare după înfrângere. Pentru mine, fotbalul este o selecție. Cine intră pe teren trebuie să aibă determinare și dorință de victorie".

Flavius Stoican a ținut să o felicite, cu această ocazie, pe jucătoarea română de tenis Simona Halep pentru succesele înregistrate în ultima perioadă. "Țin și eu să o felicit pe această fată, o sportivă deosebit, care a ajuns pe un loc pe care nimeni nu și-l putea imaginea"

Prezent la conferința de presă, directorul general al lui FC Dinamo, Ionel Dănciulescu, a spus la rândul său: "La un asemenea meci, cu o astfel de încărcătură, totul este posibil. Suntem datori față de suporteri în privința rezultatelor. Eu personal nu-mi doresc decât să facem o partidă bună, am mare încredere în băieți, în unitatea de grup a echipei, în oamenii care se ocupă de această echipă. Sunt sigur că vor face tot ceea ce depinde de ei pentru a face un rezultat bun. Poate să fie și un rezultat negativ, nu este nicio problemă, important e să facă un joc bun, care să ne dea speranțe pentru viitor".

Dănciulescu s-a declarat, totodată, convins că Dinamo este pe un drum bun, în ciuda rezultatelor oscilante din acest sezon. "Este nevoie de timp, mai facem și greșeli, însă lumea trebuie să aibă în noi, pentru că până la urmă Dinamo va redeveni o forță, asta este ceea ce ne dorim, cu siguranță, toți cei de aici", a conchis fostul internațional.

Marele derby Steaua — Dinamo se va disputa vineri seara, de la ora 20,30, pe Arena Națională din București, în cadrul etapei a 13-a a Ligii I.

Cele mai citite

Președintele clubului Rapid, Daniel Niculae, urmărit penal! Acuzațiile care i se aduc

Preşedintele clubului Rapid, Daniel Niculae, a fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru că l-a plătit şi ajutat...

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete și a eliberat din funcție doi procurori

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 26 aprilie 2024, mai multe decrete. Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 3/2023 pentru modificarea...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...
Ultima oră
Pe aceeași temă