13.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăLifestyleSupermeciuri în Liga Campionilor. Napoli va avea 10.000 de suporteri pe Santiago...

Supermeciuri în Liga Campionilor. Napoli va avea 10.000 de suporteri pe Santiago Bernabeu

Fotbalul de 5 stele revine cu optimile de finală din Champions League. FC Barcelona are șansa să se califice pentru a 10-a oară la rând în sferturi, un record absolut.  

Cea mai importantă competiție europeană ne propune supermeciuri azi și mâine, atunci când se vor disputa primele patru partide: PSG-Barcelona, Benfica-Dortmund, Bayern-Arsenal și Real-Napoli.

Săptămâna viitoare, Manchester City o va întâlni pe Monaco, Leicester City, aflată în lupta pentru evitarea retrogradării în Anglia, are meci pe terenul Sevillei, celelalte jocuri fiind Porto-Juventus și Leverkusen-Atletico Madrid.

Prima mare confruntare

În această seară, vom avea în Franța un duel care se anunță extrem de spectaculos, între PSG și Barcelona. În celălalt meci al zilei, Benfica o întâlnește pe Borussia Dortmund, care caută revanșa în Europa după eșecul incredibil suferit pe terenul codașei Darmstadt, scor 1-2. Catalanii au șansa să se califice pentru a 10-a oară la rând în sferturile UEFA Champions League, un record absolut.

Francezii pornesc și de această dată cu șansa a doua, însă speră, în sfârșit, la o calificare în finala UEFA Champions League, după mai multe tentative nereușite. PSG pare să se concentreze mai mult pe aventura europeană, în campionat fiind într-o luptă la titlu cu Monaco și Nice. 
Echipa lui Unai Emery a ajuns deja la patru înfrângeri și este pe locul 2, la 3 puncte în spatele lui Monaco, echipă calificată, de asemenea, în optimile UEFA Champions League. În ultima etapă din Ligue 1, PSG n-a avut emoții cu Bordeaux, de care a trecut cu 3-0, în deplasare, după dubla lui Cavani și reușita semnată de argentinianul Di Maria.

De cealaltă parte, FC Barcelona lui Luis Enrique este în spatele liderului Real Madrid în „La Liga”, iar în ultima etapă a făcut spectacol în fața lui Alaves, catalanii învingând cu 6-0 echipa pe care o vor întâlni și în finala Cupei Spaniei. 

Messi, Neymar și Suarez au marcat împreună de patru ori și promit să fie un real pericol și pentru cei de la PSG, marți seară. Argentinianul a înscris de 10 ori în acest sezon de UEFA Champions League, însă PSG se laudă și ea cu Edinson Cavani. Lider în topul marcatorilor din Ligue 1 (25 de reușite), fostul star al lui Napoli a punctat de 6 ori și în Europa.

Duel între Ancelotti și Wenger

Mâine este o zi în care telespectatorii vor avea o mare problemă. De la 21.45, Bayern, care a câștigat ultimele 15 meciuri de pe teren propriu din UEFA Champions League, are meci în Germania împotriva lui Arsenal.

Nemții n-au rival nici în acest sezon de Bundesliga, după ce nou-promovata Leipzig a suferit a doua înfrângere la rând, iar Ancelotti și-a permis să menajeze câțiva oameni importanți în ultima etapă de campionat. Cu Douglas Costa, Robben, Coman, Rafinha și Renato Sanches doar pe bancă, Bayern a câștigat cu mari emoții pe terenul lui Ingolstadt, scor 2-0. Vidal a deschis scorul în minutul 90, iar apoi a punctat imediat și Robben, în mai puțin de 60 de secunde.

„Aici, în Germania, toate echipele se baricadează în apărare atunci când joacă împotriva lui Bayern. În Champions League, toate echipele încearcă să joace fotbal împotriva noastră și asta sper să facă și Arsenal”, a declarat Vidal înaintea duelului cu oamenii lui Wenger. Pe locul 3 în Premier League, la egalitate cu Tottenham, Arsenal a reușit și ea o victorie în campionat, 2-0 cu Hull City, după dubla lui Alexis Sanchez.   

Neînvinsă din octombrie

Meciul în care toată lumea așteaptă o „ploaie” de goluri este cel de la Madrid, dintre Real și Napoli, care are loc tot mâine, de la 21.45. De altfel, majoritatea caselor de pariuri oferă o cotă destul de mică, de 1,50, pentru o partidă cu cel puțin trei reușite.

Pe teren propriu, deținătoarea UEFA Champions League joacă extrem de ofensiv, iar Napoli nu este genul de echipă care să lovească doar pe contraatac, așa că duelul de la Madrid se anunță extrem de spectaculos, fără nicio exagerare.

Ambele echipe vin după succese în campionat: lider în Spania, Real a învins-o cu 3-1 pe Osasuna, în timp ce Napoli nu a forțat cu Genoa, izbutind să se impună cu 2-0, după ce la pauză scorul a fost egal.

Echipa antrenată de Maurizio Sarri este la 9 puncte în spatele liderului Juventus, dar Napoli traversează o formă excelentă și este neînvinsă din luna octombrie, așa că Real are serioase motive să se teamă.

În plus, Napoli va avea nu mai puțin de 10.000 de fani pe Santiago Bernabeu, asta deși Real le-a rezervat italienilor doar 3.900 de tichete. Mulți dintre suporterii lui Napoli vor merge însă pe cont propriu în Spania, iar riscul unor incidente este destul de mare, în condițiile în care italienii și-au achiziționat bilete în toate zonele stadionului cu o capacitate de 81.000 de locuri.

Meciul în care toată lumea așteaptă o „ploaie” de goluri este cel de la Madrid, dintre Real și Napoli, care are loc tot mâine, de la 21.45. De altfel, majoritatea caselor de pariuri oferă o cotă destul de mică, de 1,50, pentru o partidă cu cel puțin trei reușite.

Cele mai citite

Pui vopsit, pentru a părea proaspăt. Avertismentul șefului ANPC. FOTO

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, avertizează, în această dimineaţă, că unele firme vopsesc carnea de pui, pentru a o face să...

Premierul României, mesaj de Ziua Unirii cu Basarabia: “Istoria secolului trecut ne-a croit din nou destine diferite”

Premierul Marcel Ciolacu a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Unirii Basarabiei cu România, 27 martie, mesaj în care afirmă că "Istoria secolului trecut...

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...
Ultima oră
Pe aceeași temă