19.2 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăLifestyleTOP 20 "Pensionari" MILIONARI din MLS. Cât câștigă anual fotbaliști ca Pirlo...

TOP 20 “Pensionari” MILIONARI din MLS. Cât câștigă anual fotbaliști ca Pirlo sau Drogba în America

Staruri ale fotbalului european, fotbaliști care în anii 2000 evoluau la cele mai puternice cluburi din lume, s-au retras în campionatul nord-american, unul care oferă salarii uriașe pentru a atrage în primul rând legende ale fenomenului, aflate pe final de carieră.

“Pensionați” la echipe precum New York City FC sau L.A. Galaxy, jucători ca Andrea Pirlo sau Didier Drogba își desfășoară ultimii ani din carieră în scopuri nobile, cum ar fi acela de a dezvolta fenomenul fotbalistic într-o țară în care în sport rege înseamnă baschet, baseball sau hochei.

Vezi în galeria foto de mai sus un TOP al celor mai bine plătiți fotbaliști din MLS

Sistemul de salarizare în Major League Soccer (MLS) este unul diferit față de cel din fotbalul european, iar de multe ori vedetele venite din Europa au salarii de zeci de ori mai mari față de ale altor jucători mai puțin cunoscuți. 

Cu toate că MLS atrage numeroase critici mai ales pentru faptul că și-a câștigat reputația de azil al fotbalului mondial, lucrurile stau diferit atunci când vine vorba de notorietatea fotbalului în SUA sau Canada.

Atragerea a jucători aflați pe final de carieră, dar foarte cunoscuți, ajută în primul rând la creșterea notorietății acestui sport pe continentul nord-american, motiv pentru care deseori jucătorii suntr transferați mai mult după nume decât după ceea ce mai pot face pe teren. Astfel se explică faptul că încă mai evoluează, cu succes, în SUA jucători trecuți 34-35 de ani.

Unul dintre ultimii transferați în SUA este fostul star al lui Chelsea, Didier Drogba, care de asemenea are un salariu colosal, pe care în Europa nimeni nu i l-ar fi plătit la vârsta sa.

Citește și Huliganii asaltează New York-ul. Scene desprinse din Premier League înaintea derby-ului din SUA

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Candidata naționalistă Gordana Siljanovska – Davkova este favorită în turul al doilea al alegerilor în Macedonia de Nord

Gordana Siljanovska - Davkova, candidata opoziției naționaliste din Macedonia de Nord, a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale și are șanse mari să câștige...

Lista PSD pentru Consiliul General începe cu Firea, Negoiță și Băluță. Piedone nu figurează

Lista candidaților propuși de PSD pentru Consiliul General al Municipiului București începe cu Gabriela Firea, Robert Negoiță, Daniel Băluță și Dan Cristian Popescu. Pe lista...

Lumina Sfântă a fost adusă în Republica Moldova de un avion al României

Lumina Sfântă a fost adusă de la Ierusalim în Republica Moldova, în anul 2024, de un avion al României, anunță presa de la Chișinău. Cursa...
Ultima oră
Pe aceeași temă