10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăLifestyleTOP 20 Cei mai bogați fotbaliști din lume. Cine se luptă cu...

TOP 20 Cei mai bogați fotbaliști din lume. Cine se luptă cu Ronaldo (FOTO)

Cei mai bogați fotbaliști din lume, cu zeci sau chiar sute de milioane de euro în conturi, sunt totodată starurile celor mai puternice cluburi ale Europei. Dacă până în 2013, topul era condus de britanicul David Beckham, în ultimii doi ani locul său a fost luat de un alt "galactic".

Cristiano Ronaldo este nu doar cel mai bun fotbalist al lumii, în 2014, bazat pe câștigarea Balonului de Aur, ci și cel mai bogat. Cu câștiguri totale, de pe urma activității sale fotbalistice (salariu, premii, sponsorizări), de peste 210 milioane euro, Ronaldo are toate șansele să devină cel mai bogat jucător de fotbal din toate timpurile. Ronaldo i-a luat locul lui David Beckham în ultimii doi ani ai acestui top, realizat de Goal.com.

Ronaldo este urmat strâns de către marele său rival, Lionel Messi, argentinianul acumulând până în prezent câștiguri de 200 milioane euro. Cei doi beneficiază de importante contracte de sponsorizare, astfel că Ronaldo câștigă anual câte 25 milioane euro doar din înțelegerile cu mărci precum Toyota, Herbalife, Samsung, sau Nike.

Un loc surprinzător în top îl ocupă și coechipierul lui Messi de la Barcelona, Neymar. Câștigurile brazilianului, trecute în top ca fiind ale familiei Neymar, au fost înregistrate mai ales de pe urma implicării tatălui jucătorului în transferul fotbalistului de la Santos la Barcelona. O parte din suma de transfer, de peste 50 milioane euro, a ajuns în conturile familiei Neymar.

De asemenea în top se mai află și fotbaliști la final de carieră, care au părăsit cluburile care i-au făcut celebri.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă