8.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăLifestyleTransferuri de 1 miliard euro în Premier League. Cele mai tari achiziții...

Transferuri de 1 miliard euro în Premier League. Cele mai tari achiziții ale verii!

Premier League, cel mai bogat campionat al lumii fotbalistice, și-a încheiat luni seara perioada de transferuri din această vară, iar rivalele aflate în lupte pentru titlu și-au conturat deja loturile pentru sezonul 2014-2015. Nu mai puțin de 1 miliard de euro au cheltuit cele 20 cluburi din prima ligă britanică pentru a-și întări loturile în această vară. Din această sumă cei cinci giganți au cheltuit aproape 620 milioane.

Lupta la titlu în noul sezon al Premier League se anunță una chiar mai puternică decât în anii precedenți, Chelsea și Manchester City anunțându-se principalele contracandidate. Totuși după ce anul trecut a ratat titlul la mustață, Liverpool lui Brendan Rogers și-a anunțat din nou intenția de a pune mâna pe prestigiosul trofeu, pe care nu l-a mai câștigat din 1989-1990, înainte ca Premier League să fie înființată. De asemeni Arsenal se anunță o contracandidată interesantă, mai ales că sub conducerea longevivului antrenor Arsene Wenger, de 18 la cârma echipei, clubul londonez a avut mereu parte de stabilitate.

Nu în ultimul rând cireașa de pe tort a luptei la titlu o reprezintă Manchester United, club care a trecut printr-o schimbare radicală în ultimii 2 ani și pe care Van Gaal încearcă-l să-l resusciteze.

Chelsea și Manchester City, cap de afiș

Lupta în Premier League va fi marcată mai ales de duelul dintre Chelsea și Manchester City, echipe care nu doar că și-au anunțat intenția de a câștiga titlul, ci au și loturi capabile de a realiza acest obiectiv.

Campioana Angliei va încerca să-și păstreze titlul cucerit anul trecut, cu toate că de această dată Manchester, restricționată de regulamentul Fair-play-ului Financiar, nu a mai putut cheltui în voie sute de milioane de euro pe transferuri. Astfel echipa șeicilor din Premier League nu a relizat decât transferuri în valoare de 65,5 milioane euro.

TOP Transferuri Manchester City TOP Plecări

Eliaquim Mangala (23 ani, fundas cetral) – 40 milioane euro (Porto)

Javi Garcia (27 ani, inchizator) – 16,8 mil Zenit; Jack Rodwell (23 ani, mijlocas central) – 12,6 mil Sunderland; Micah Richards (26 ani, fundas dreapta) – imprumut  Fiorentina; Joleon Lescott (31 ani, fundas central) – liber West Bromwich; Gareth Barry (33 ani, inchizator) – liber  Everton; Costel Pantilimon (27 ani, portar) – liber Sunderland;

Fernando (26 ani, inchizator) – 15 mil (Porto)

Willy Caballero (32 ani, portar) – 8 mil (Malaga)

Bacary Sagna (31 ani, fundas dreapta) – liber (Arsenal)

Frank Lampard (36 ani, mijlocas central) – liber (Chelsea)

Balanță: -35 milioane euro

Chelsea, care a cheltuit 106,7 milioane în această vară era într-o situație mult mai disperată față de campioană, având carențe în compartimentul ofensiv. Mourinho a rezolvat probleme echipei sale destul de ieftin, dacă ne raportăm la pretențiile acestui club și mai ales la debutul în trombă al echipei în noul sezon. Cu Diego Costa și Cesc Fabregas Chelsea este acum una dintre cele mai incisive echipe din Premier League.

TOP Transferuri Chelsea TOP Plecări

Diego Costa (25 ani, atacant) – 38 mil euro (Atletico)

David Luiz (27 ani, fundas central) – 49,5 mil PSG; Romelu Lukaku (21 ani, atacant) – 35,4 mil Everton; Demba Ba (29 ani, atacant) – 6 mil Besiktas; Marcos van Ginkel (21 ani, mijlocas) – imprumut AC Milan; Frank Lampard (36 ani, mijlocas central) – liber NY City/Manchester City; Samuel Eto'o (33 ani, atacant) – liber Everton; Ashely Cole (33 ani, fudas stanga) – liber Roma; Fernando Torres (30 ani, atacant) – imprumut AC Milan; Victor Moses (23 ani, mijlocas flancuri) – imprumut Stoke City.

Cesc Fabregas (27 ani, mijlocas central) – 33 mil (Barcelona)

Filipe Luis (28 ani, fundas stanga) – 20 mil (Atletico)

Loi Remy (27 ani, atacant) – 13,2 mil (QPR)

Didier Drogba (36 ani, atacant) – liber (Galatasaray)

Thibaut Courtois (22 ani, portar) – final imprumut (Atletico)

Balanță: -9,7 mil euro

Manchester, „united” sub Van Gaal?

Louis Van Gaal are o sarcină extrem de dificilăm, aceea de a repune pe picioare colosul Manchester United, o echipă care sezonul trecut a încheiat pe locul 7, motiv pentru care, pentru prima dată în ultimii 20 de ani nu va participa în cupele europene. Tehnicianul care a dus Olanda în semifinalele Cupei Mondiale are două avantaje majore în lupta la titlu: a primit mai toate transferurile pe care și le-a dorit, familia Glazer cheltuind cea mai generoasă sumă pe achiziții din întregul fotbal englez (193,5 milioane euro), plus concentrarea pe bătălia internă, în condițiile în care Manchester nu va evolua în Europa.

Nu întâmplător după evoluția din primele trei etape, în care United a adunat un singur punct, Van Gaal declara că ar fi un miracol ca echipa sa să câștige titlul. Totuși Manchester este marea câștigătoare de pe piața transferurilor, avînd două dintre mutările din top 3: Angel Di Maria și Radamel Falcao. Celălalt mare transfer care a rupt gura târgului a fost aducerea lui Diego Costa la Chelsea.

Transferuri – Manchester United:

TOP Transferuri Manchester United TOP Plecări

Angel Di Maria (26 ani, mijlocas flanc) – 75 milioane euro (Real Madrid)

Danny Wellbeck (23 ani, atacant) – 20 mil Arsenal; Shinji Kagawa (25 ani, mijlocas ofensiv) – 8 mil Dortmund; Alexander Buttner (25 ani, fundas banda) – 5,5  Dinamo Moscova; Bebe (24 ani, mijlocas flancuri) – 3 mil Benfica; Chicarito Hernandez (26 ani, atacant) – imprumut 2,5 mil Real Madrid; Patrice Evra (33 ani, fundas dreapta) – 1,5 mil Juventus; Rio Ferdinand (35 ani, fundas central) – liber QPR; Nemanja Vidic (32 ani, fundas central) – liber Inter Milan; Ryan Giggs (40 ani, mijlocas central) – retras, final cariera

Luke Shaw (18 ani, fundas de banda) – 37,5 mil (Southampton)

Ander Herrera (24 ani, mijlocas ofensiv) – 36 (Atletic Bilbao)

Marcos Rojo (24 ani, fundas central) – 20 mil  (Sporting)

Daley Blind (24 ani, inchizator) – 17,5 mil (Ajax)

Falcao (28 ani, atacant) – imprumut 1 an 7,6 mil (Monaco)

Balanță: -151,8 milioane euro

Liverpool și Arsenal, mulțumite doar cu Europa League?

Liverpool a fost la un pas de a câștiga sezonul anul trecut, însă titlul i-a fost furat de City cu doar câteva etape înainte de final. Cu toate că a făcut câteva transferuri inteligente și a dat lovitura cu transferarea lui Mario Balotelli de la AC Milan, Brendan Rogers l-a pierdut pe starul echipei sale și poate cel mai în formă jucător al sezonului trecut din Premier League, golgheterul Luis Suarez, luat de Barcelona pentru 81 milioane euro.

TOP Transferuri Liverpool TOP Plecări

Adam Lallana (26 ani, mijlocas) – 31 mil euro (Southampton)

Luis Suarez (27 ani, atacant) – 81 mil Barcelona; Aly Cissokho (26 ani, fundaș stânga) – final imprumut Valencia; Daniel Agger (29 ani, fundaș central) – 4 mil Brondby; Pepe Reina (31 ani, portar) – 3 mil Bayern Munchen; Oussama Assaidi (26 ani, mijlocaș flancuri) – imprumut Stoke.

Dejan Lovren (25 ani, fundas central) – 25,3 mil (Southampton)

Lazar Markovic (20 ani, mijlocas flanc) – 25 mil (Benfica)

Mario Balotelli (24 ani, atacant) – 20 mil (AC Milan)

Alberto Moreno (22 ani, fundaș stânga) – 18 mil (Sevilla)

Emre Can (20 ani, inchizator) – 12 mil Leverkusen; Ricki Lambert (32 ani, atacant) – 5,5 mil Southampton; Javier Manquillo (20 ani, fundaș dreapta) – imprumutat 2 mil  Atletico; Divock Origi (19 ani, atacant) – 12,6 mil Lille (imprumutat tot la Lille pana in 2015).

Balanță: -58,5 mil euro

De partea cealaltă Arsenal a dat lovitura cu Alexis Sanchez, adus de la Barcelona pentru 42,5 milioane euro și cu Danny Welbeck, pe care United l-a cedat mult prea ușor. Totuși trupa lui Arsene Wenger este cotată cu cele mai mici șanse la câștigarea titlului.

TOP Transferuri Arsenal TOP Plecări

Alexis Sanchez (25 ani, mijlocas flancuri) – 42,5 mil (Barcelona)

Thomas Vermaelen (28 ani, fundas central) – 10 mil Barcelona; Johan Djourou (27 ani, fundas central) – 2,8 mil Hamburger; Bacary Sagna (31 ani, fundas dreapta) – liber Manchester City; Kim Kallstrom (31 ani, mijlocas central) – final imprumut Spartak Moscova; Lukasz Fabianski (29 ani, portar) – liber Swansea; Nicklas Bendtner (26 ani, atacant) – liber Wolfsburg.

Calum Chambers (19 ani, fundas dreapta) – 20,2 mil (Southampton)

Danny Welbeck (23 ani, atacant) – 20 mil (Manchester United)

Mathieu Debuchy (28 ani, fundas dreapta) – 15 mil (Newcastle)

David Ospina (25 ani, portar) – 4 mil (Nice)

Joel Campbell (22 ani, mijlocas flanc) – final imprumut (Olympiakos)

Balanță: 86 mil

"Arsenalul" lui Wenger nu este suficient pentru a le sufla titlul unor echipe precum Chelsea sau City, iar echipa cel mai probabil va lupta pentru locuri 3-4, alături de Liverpool.

Casele de pariuri britanice o dau pe Chelsea drept mare favorită la titlu în acest an, mai ales după ce transferul lui Diego Costa s-a dovedit unul extrem de eficient, atacantul fiind deja golgheter în Premier League cu 4 reușite.

Șansele la titlu ale celor cinci granzi din Premier League (cotă mai mică înseamnă șanse mai mari): Chelsea 1.71 – 1.90; Manchester City 3.10 – 4.00; Liverpool 10 – 12; Arsenal 9.75 – 15; Manchester United 13 – 17.

Cele mai citite

Iohannis, primit de omologul sud-coreean

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, astăzi, de omologul sud-coreean, Yoon Suk-yeol, la Palatul prezidenţial.Şeful statului român efectuează de luni până mâine o vizită...

Premierul Ciolacu a convocat brusc o ședință de guvern

Premierul Marcel Ciolacu a convocat, pe neașteptate, o ședință de guvern, pentru ziua de marți, 23 aprilie 2024. Potrivit Guvernului României, ședința Executivului începe la...

Coaliția ar fi decis să meargă cu candidați separați pentru Primăria Capitalei

Coaliţia PSD - PNL a decis să meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar general al Capitalei, respectiv Gabriela Firea (PSD) şi Sebastian...
Ultima oră
Pe aceeași temă