19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăLifestyleTrei puncte prețioase. Prima victorie a României spre Rusia

Trei puncte prețioase. Prima victorie a României spre Rusia

Naţionala de fotbal a făcut un pas important pentru Cupa Mondială din 2018, după ce a învins sâmbătă, cu scorul de 5-0, echipa Armeniei.

Tricolorii au obținut prima lor victorie sub comanda selecționerului german Christoph Daum, după un debut cu stângul în campania pentru Rusia 2018, 1-1 acasă cu Muntenegru.

România tranșase deja soarta partidei în primul sfert de oră, când tabela de marcaj arăta 0-3, cele cinci goluri fiind marcate de Bogdan Stancu (în minutul 4  penalty), Adrian Popa (10), Răzvan Marin (12), Nicușor Stanciu (29) și Alexandru Chipciu (53), potrivit Agerpres.

Bogdan Stancu a deschis scorul din penalty, după un henț comis pe linia porții de Gor Malakian, care a fost eliminat. Adrian Popa, lansat excelent de Nicușor Stanciu, a majorat diferența în minutul 10. Răzvan Marin a marcat al treilea gol al partidei chiar în meciul său de debut în echipa națională, cu un șut din marginea careului. Nicușor Stanciu, care a pasat decisiv la golurile doi și trei, a înscris al patrulea gol, cu un șut sub transversală, în urma unei mingi recuperate de Bogdan Stancu de la Gael Andonian. Al cincilea gol a fost marcat în repriza secundă, de către Alex Chipciu, rămas singur cu portarul, după o pasă splendidă a lui Răzvan Marin (în minutul 59). Armenia a mai avut o singură tentativă notabilă, însă Tătărușanu a prins șutul lui Pizzelli (71).

În aceeași grupă, Muntenegru a câștigat cu același scor (5-0) împotriva Kazahstanului, iar Polonia a învins Danemarca, scor 3-2.

Marin: Este un sentiment pe care nu pot să îl explic

Fotbalistul Răzvan Marin, autorul unui gol pentru naţională chiar în meciul său de debut, a declarat că este incredibil ce i se întâmplă, precizând că imediat după ce a marcat s-a gândit la suporterii români de acasă. „Nu mă așteptam să intru și să marchez, dar toată lumea mi-a spus că o să dau gol. Mă bucur că am marcat, că am făcut toți o partidă bună și că am luat cele trei puncte. Este un sentiment pe care nu pot să îl explic. E ceva incredibil ce mi se întâmplă, totul a decurs foarte repede pentru mine. Gândul mi s-a dus atunci către toți românii, pentru că suntem aici să îi reprezentăm cu mândrie, iar în seara asta am reușit. Îi mulțumesc domnului Hagi (n.r.  antrenorul său de la FC Viitorul) pentru tot, mă bucur că nu l-am dezamăgit. Îi mulțumesc și selecționerului pentru încrederea acordată și vreau să am cât mai multe reușite la echipa națională“, a declarat Răzvan Marin la postul TVR. 

Nici selecţionerul Christoph Daum nu se aştepta la o victorie atât de categorică, după cum singur a declarat. „Nu mă așteptam la acest rezultat. Dar niciodată nu știi cum se va termina, muncești și pregătești totul de fiecare dată… Dar azi am pasat foarte bine, jucătorii au interacționat excelent și toate aceste lucruri au dus la acest rezultat. Am fost foarte concentrați, fiecare jucător a știut foarte bine ce are de făcut. Normal, am avut un început de meci bun, dar echipa nu a făcut pasul înapoi, iar asta a fost fantastic. Le-am spus să continuăm, să nu se oprească după ce am deschis scorul. Am ținut foarte mult să avem în continuare controlul partidei pentru că Armenia putea să intre în meci chiar și având un jucător mai puțin. Pentru că în mod normal o echipă în zece jucători muncește mai mult. Am încercat să îi țin activi pe jucători, să se miște mai mult, să alerge mai mult, să nu stea pe teren și să se bazeze pe acel 4-0 de la pauză. Bineînțeles că rezultatul este mulțumitor, dar mă bucură mai mult modul în care au realizat acest scor“, a declarat Christoph Daum pentru Digi Sport.

În următoarea partidă din ca-drul preliminariilor CM 2018 selecționata României întâlnește, in 11 octombrie, în deplasare, reprezentativa Kazahstanului.   

Cele mai citite

GALERIE FOTO. Iubita lui Kevin Trapp a făcut duș în aer liber

Modelul brazilian Izabel Goulart, una dintre cele mai cunoscute iubite de fotbalist din lume, și-a înebunit milioanele de urmăritori de pe Instagram după ce...

Curiozități despre Paștele Catolic: de la tradiții în Marea Britanie până la ouăle de ciocolată din Statele Unite.

Paștele catolic în 2024 se sărbătorește duminică, 31 martie. Iată 12 lucruri interesante despre Paștele Catolic: Fiecare copil din Marea Britanie primește în medie 8,8...

Casa Albă a reprogramat întâlnirea anulată de Netanyahu de la Washington

Decizia vine în contextul în care Karine Jean-Pierre, secretarul de presă al Casei Albe, a anunţat că premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a revenit asupra...
Ultima oră
Pe aceeași temă