15.4 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăLifestyleTriesman: FIFA se comportă ca o familie mafiotă. Blatter, comparat cu Don...

Triesman: FIFA se comportă ca o familie mafiotă. Blatter, comparat cu Don Corleone!

Acordarea dreptului de a organiza CM 2022 Qatarului naște noi conflicte în rândul oficialilor din fotbalul internațional. David Triesman, fost preşedinte al Federaţiei Engleze de Fotbal, declară că FIFA se comportă ca o familie mafiotă, în timp ce tacticile lui Blatter este comparat cu Don Corleone, din filmul "The Godfather", regizat de Francis Ford Coppola.

"Mă tem că FIFA se comportă ca o familie mafiotă. Are o tradiţie de zeci de ani de mită şi corupţie. Aproximativ jumătate din Comitetul Executiv care a votat la ultima Cupă Mondială a trebuit să plece. Chiar şi fostul preşedinte, Joao Havelange, a fost înlăturat de la preşedinţia de onoare", a declarat Triesman în cadrul unei dezbateri în Camera Lorzilor, conform Mediafax.

David Triesman l-a susţinut pe preşedintele federaţiei engleze, Greg Dyke, care a calificat drept "grotescă" acuzaţia de rasism făcută de Joseph Blatter cu privire la criticile legate de atribuirea CM-2022 Qatarului.

"Cred că Don Corleone ar fi recunoscut şi probabil ar fi admirat aceste tactici!", a precizat David Triesman.

Blatter, aflat la Sao Paulo, a refuzat să comenteze afirmaţiile lui Triesman.

Anchetatorul FIFA Michael J. Garcia urmează să prezinte camerei de judecată a Comisiei de Etică din cadrul forului mondial un raport cu privire la atribuirea organizării Cupei Mondiale din 2022 Qatarului. Blatter speră că această cameră îşi va anunţa concluziile în septembrie sau octombrie.

Mai mulţi sponsori ai FIFA – Sony, Visa, Hyundai, Coca Cola, Adidas, Budweiser – au cerut la începutul săptămânii ca forul mondial să acţioneze pentru a pune capăt acestui "Qatargate".

Cele mai citite

FOTO. Parcul Liniei din sectorul 6, în faza a doua. Este cel mai lung parc liniar din Europa

Parcul Liniei 2 din Sectorul 6 al Bucureștiului a fost inaugurat duminică, fiind a doua fază a acestui proiect ambițios. Amenajat de Primăria Sectorului...

Mamele cu copii ar putea ieși mai devreme la pensie

Mai mulţi parlamentari de la PNL au depus la Senat un proiect de lege pentru modificarea art.51 alin.(1) din Legea nr.360/2023 privind sistemul public...

Meme Stoica a stabilit cine e cel mai bun atacant român. “El e!”

FCSB este noua campioană a Superligii. Echipa patronată de Gigi Becali a câștigat titlul, după ce a învins-o pe Farul lui Hagi, scor 2-1. David...
Ultima oră
Pe aceeași temă