22.8 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăLifestyleTurneu unic de minifotbal

Turneu unic de minifotbal

După ani buni de anonimat, FC Farul scoate iar capul în lume. Dacă sezonul trecut juniorii republicani au ratat la mustaţă calificarea pentru turneul final al primei Ligi, acum a venit rândul celor mai mici dintre marinari să-şi arate valoarea, într-un turneu inedit de minifotbal. Prima ediţie a Tomis Challenge Cup se anunţă una spumoasă pentru că 16 echipe de pici (8-11 ani) se vor bate pentru patru trofee de echipă şi 12 individuale, organizatorii oferind cupe, medalii şi diplome participanţilor merituoşi. În fapt, competiţia organizată de Şcoala de Fotbal Farul şi un partener privat se vrea un prim test pentru grupele cele mai mici de la Farul, unele reconstruite din temelii în primăvara acestui an şi care abia acum dau primul test real.

Prima competiție oficială

“Nu ascundem faptul că noi suntem cei mai interesaţi de acest turneu pentru că am vrut să-i vedem pe aceşti copii la muncă. Grupele au fost preluate în aprilie şi dorim să vedem ce au acumulat aceşti copii, mai ales că nu au avut şi competiţii oficiale în care să evolueze. Va fi însă un turneu diferit, motiv pentru care nici nu am invitat Academia Hagi. Noi preferăm să ne duelăm cu ei direct în campionat, nu la o competiţie ce se vrea amicală şi unde pot apărea orgolii ce nu-şi au locul”, a declarat Bogdan Chiriţă, managerul Şcolii de Fotbal.

Unic în România

Lucian Chirilov, partenerul privat al turneului, a precizat, la rândul său, că este vorba despre un turneu inedit, unicat în România, şi care poate deveni internaţional chiar de la anul. “Locaţia aleasă este perfectă pentru acest turneu, iar când am fost contactaţi nu am putut refuza. Doar Spania mai organizează asemenea turnee la acest moment şi vă spun sincer că va fi un mare succes. Urmărim nu doar jocul în sine, ci şi ca micii participanţi să se distreze şi să aibă activităţi paralele cu fotbalul şi nu neapărat legate de sport, iar în funcţie de succes să organizăm chiar un turneu internaţional de la anul”, a precizat acesta.

Turneul debutează oficial mâine seară, când de la ora 18.45, în faţa magazinului unuia dintre sponsori, va avea loc deschiderea oficială, urmată de un dineu dedicat antrenorilor şi, a doua zi de dimineaţă, de primele meciuri.    

Pentru Bebe Iovănescu

Competiţia constănţeană va avea şi statut de memorial, fiind dedicată fostului jucător constănţean Sevastian Bebe Iovănescu.

“De ce Bebe Iovănescu? Cred că sunt în asentimentul tuturor când spun că numele lui Bebe Iovănescu merită să fie alăturat unui asemenea turneu şi dânsul ar fi mulţumit să-şi vadă numele pe afişe. A fost o legendă a clubului şi încercăm astfel să-i onorăm memoria”, a explicat Bogdan Chiriţă, managerul Şcolii de fotbal.

La turneu vor fi premiaţi cel mai bun portar, cel mai bun jucător şi golgheterul la fiecare dintre cele patru categorii de vârstă.

Organizatorii promit un spectacol pe cinste

Cele mai citite

Boris Becker, despre Simona Halep: „Cred că tenisul mondial are nevoie de ea”

Fostul mare jucător german Boris Becker, prezent, marţi, la Bucureşti, la premiera filmului documentar Nasty, a declarat că tenisul mondial are nevoie de Simona Halep. „Mă...

TOP 5 abilităţi esenţiale care te vor propulsa în carieră

Indiferent de traseul pe care-l alegi în carieră, vei avea nevoie de mai mult decât cunoştinţe specifice pentru a avansa. Soft skills sau abilităţile...

BEC a stabilit că alegătorii ce au domiciliul în străinătate și reședința în țară din 11 aprilie nu vor vota la alegerile locale

Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat, marţi, o hotărâre care prevede că alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară începând...
Ultima oră
Pe aceeași temă