13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleUEFA scutită de taxe pentru Campionatul European din Franţa

UEFA scutită de taxe pentru Campionatul European din Franţa

Guvernul francez vrea să scutească UEFA de taxe şi impozite, cu excepţia TVA, pentru Campionatul European de fotbal din 2016.

"Cu excepţia TVA, care este controlată de reguli europene, nicio taxă, niciun impozit, nicio altă componentă de fiscalitate franceză nu va fi percepută forului fotbalistic şi filialelor sale franceze", a scris L'Equipe.

Această prevedere a proiectului rectificator al legii fiscale pe 2014, care va fi prezentată la 12 noiembrie Consiliului de Miniştri, se referă strict la structura Euro 2016 SAS, deţinută în proporţie de 95 la sută de UEFA şi de 5 la sută de Federaţia Franceză de Fotbal (FFF).

Potrivit sursei citate, avantajul fiscal acordat UEFA este "un angajament luat de Franţa în 2010, prin dosarul de candidatură pentru organizarea Euro-2016". El este justificat prin beneficiile pe care găzduirea competiţiei le va aduce economiei franceze.

"Rămâne de aflat care va fi costul acestui regim pentru finanţele publice", se întreabă Les Echos, după ce aminteşte că Executivul face eforturi susţinute pentru a echilibra bugetul pe 2015, iar această scutire ar putea face câteva valuri, potrivit Mediafax.

Turneul final al Campionatului European se va disputa între 10 iunie şi 10 iulie 2016, în zece oraşe franceze, cu participarea a 24 de echipe naţionale.

 

Cele mai citite

Încercare disperată a avocaților lui Mario Iorgulescu de a-l scăpa de închisoare: „Suferă de leziuni cerebrale încă din copilărie”

Avocaţii lui Mario Iorgulescu încearcă să-l scape pe tânăr de condamnarea de 13 ani şi 8 luni de închisoare pentru omor, susţinând că are...

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...

USR: Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor

Reprezentanţii USR consideră că Guvernul PSD-PNL ''minte'' atunci când spune că reduce facturile românilor şi că, de fapt, continuă să întreţină schema prin care oamenii...
Ultima oră
Pe aceeași temă