10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăLifestyleUPDATE: Pleacă Pițurcă de la națională? Favoriți ar fi Boloni și Olăroiu

UPDATE: Pleacă Pițurcă de la națională? Favoriți ar fi Boloni și Olăroiu

UPDATE ora 12.50 Selecționerul Victor Pițurcă a declarat într-o conferință de presă că informațiile apărute în ultimul timp cu privire la plecarea sa de la națională sunt doar speculații. El a spus că nu a discutat cu niciun club din zona Golfului și că prioritar pentru el acum este meciul cu Grecia de pe 7 septembrie, din preliminariile Euro 2016.

"Informațiile apărute în ultima vreme sunt simple speculații. Șansele ca eu să plec la o echipă din zona Golfului sunt de sub 1%. Despre ce vorbim acum…vindem pielea ursului din pădure. Am vorbit de 2-3 ori cu un domn din România și atât. Nu am discutat cu niciun club arab."

Citește și Victor Pițurcă: Șansele ca eu să plec la o echipă din Golf sunt de 1%

În cazul în care Pițurcă ar fi înlocuit de la cârma naționalei el ar putea fi urmat de Ladislau Boloni sau Cosmin Olăroiu, tehnicienii cu cele mai mari șanse să ocupe acest post.

——-

Victor Pițurcă va renunța la naționala României după partida cu Grecia de pe data de 7 septembrie, din cadrul preliminariilor Euro 2016. Pițurcă a dat curs unei oferte venite Golf, acolo unde ar urma să antreneze în campionatul din Arabia Saudită, unde se află și Laurențiu Reghecampf.

Cu toate că selecționerul încă nu a confirmat plecarea sa de la națională, arabii anunță deja că au ajuns la o înțelegere cu Pițurcă. Tehnicianul român ar urma să o antreneze pe Al Itthiad. În Arabia Saudită Pițurcă se va putea duela cu Laurențiu Reghecampf, care o antrenează pe Al Hilal și care a fost în ultimii ani în conflict cu selecționerul.

În vârstă de 58 de ani, Pițurcă a venit pentru prima dată pe banca naționalei în 1998, după ce s-a făcut remarcat cu o calificare la CE 1998 cu echipa națională U21. A repetat performanța și cu echipa mare, pe care a calificat-o la Europeanul din 2000. În cel de-al doilea mandat al său Pițurcă a reușit o nouă calificare, tot la Euro, ediția din 2008. Pițurcă a ratat calificarea la Mondialele din 2010 și 2014. Cel de-al treilea mandat l-a început în 2011, urmând să-l încheie săptămâna aceasta.

Ladislau Boloni este marele favorit pentru preluarea echipei naționale a României. Boloni a confirmat faptul că a purtat discuții și că a fost tatonat de oficialii FRF, însă nu a dat încă un răspuns.

Pentru Pițurcă preluarea echipei arabe ar reprezenta doar a treia echipă de club pe care o antrenează. El a mai stat în cariera sa doar pe banca tehnică a Stelei și a Universității Craiova. 

Cele mai citite

Premierul Ciolacu a convocat ședința de guvern la Timișoara, unde PNL a acceptat să susțină candidatul PSD

Ședința de guvern din ziua de joi, 25 aprilie 2024, se va desfășura la Timișoara, reiese din comunicatele transmise de Guvernul României. Programul oficial al...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Preţurile la electricitate şi gaze în UE au scăzut în 2023, după explozia din 2022 (Eurostat)

Facturile la electricitate şi gaze ale consumatorilor europeni au scăzut în a doua jumătate a anului trecut, după creşterea care a început după războiul...
Ultima oră
Pe aceeași temă