7.2 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăLifestyleUn celebru fotbalist turc îi cere lui ERDOGAN să facă epurări și...

Un celebru fotbalist turc îi cere lui ERDOGAN să facă epurări și în lumea sportului

Fostul fotbalist internaţional Umit Karan s-a alăturat corului de lăudători ai preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, el cerând autorităţilor să extindă în domeniul sportului epurările iniţiate după puciul eşuat din Turcia, scrie AFP citată de Agerpres.

“Nu e de ajuns a face curăţenie în armată şi administraţia publică”, a declarat sâmbătă fostul atacant al lui Galatasaray, într-un interviu pentru agenţia de presă proguvernamentală Anadolu. 

Umit Karan a afirmat că luptă “din 2003 împotriva acestei structuri teroriste”, alcătuită din partizani ai predicatorului în exil Fethullah Gulen, pe care Ankara îl acuză că este instigatorul puciului. 

“Trebuie intervenit cât mai urgent împotriva celor care invadează lumea sportului”, a declarat fostul jucător, în vârstă de 39 de ani, ce a evoluat la Galata între 2001 şi 2009, în primul sezon avându-l antrenor pe Mircea Lucescu. 

Guleniştii “au avut multe foloase de pe urma fotbalului, oamenii aceştia trebuie pedepsiţi cât mai repede”, a mai spus el. 

Şeful statului a primit susţinerea mediatizată a unor sportivi de prim-plan, mai ales vedeta fotbalului turc, Arda Turan, şi emblematicul antrenor Fatih Terim. 

“Sunteţi cu toţii nişte eroi, adevăraţi eroi”, a afirmat Arda Turan cu ocazia unei adunări în cartierul Kisikli din Istanbul. Pe contul său Instagram, el s-a adresat lui Erdogan: “Comandantul meu şef sunteţi dumneavoastră”. 

Fostul simbol al fotbalului turc, Hakan Sukur, este în schimb cunoscut ca apropiat de mişcarea gulenistă. El riscă până la patru ani de închisoare pentru “insultă” adusă preşedintelui. Procesul se derulează în absenţa sa, fosta vedetă a lui Galattasaray mutându-se în SUA.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Un judecător i-a impus restricții de comunicare lui Donald Trump

Judecătorul din procesul penal al lui Donald Trump la New York i-a impus marţi restricţii de comunicare, în special în ceea ce priveşte martorii,...

Mii de persoane cer demisia la Budapesta premierului Viktor Orban după un caz de corupție

Mii de persoane au manifestat marţi la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească...

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...
Ultima oră
Pe aceeași temă