10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăLifestyleValerii Moraru a achiziţionat procentele lui Zamfir. Are 95% din FC Rapid!

Valerii Moraru a achiziţionat procentele lui Zamfir. Are 95% din FC Rapid!

Valerii Moraru a finalizat achiziționarea FC Rapid, după ce și-a trecut în cont și cele 20 de procente deținute de Adrian Zamfir, ajungând acum la un total de 94,72% din acțiunile clubului. Ultimele procente, ale suporterilor vor fi cedate pe parcurs.

Suma tranzacției a fost una simbolică, având în vedere obiectul acesteia. Moraru i-a plătit lui Zamfir 850 lei pentru că cedarea acţiunilor nu se putea face gratuit, potrivit Mediafax.

"Am avut astăzi o întâlnire cu domnul Moraru, am ajuns la un acord şi am semnat contractul de vânzare-cumpărare a celor 20 procente pe care le mai deţineam la FC Rapid", a precizat Zamfir.

Odată cu cele 20 de procente, Moraru a preluat de la Adrian Zamfir şi Nicolae Cristescu şi creanţele curente ale clubului, pe care omul de afaceri basarabean le-a estimat, sâmbătă, la o sumă cuprinsă între 2,7 milioane de euro şi 4 milioane de euro.

Conform unor surse din cadrul clubului, Valerii Moraru şi-a asumat prin contractul semnat cu Adrian Zamfir o investiţie în echipă de 2,5 milioane de lei (aproximativ 550.000 de euro), în acest sezon.

Valerii Moraru, proprietar al companiilor Azuga Waters şi Perla Covasnei, a devenit, săptămâna trecută, noul acţionar majoritar al FC Rapid, preluând 75 la sută din cele 80 de procente deţinute de suporterii Adrian Matei, Paul Ciobanu, Răzvan Căprăroiu şi Iulian Udrea.

Trei dintre fani au rămas cu câte 1 la sută, iar unul dintre aceştia cu 2 la sută din acţiuni.

După ce în vara anului 2013 preluase 99,72 dintre acţiunile FC Rapid de la George Copos, Zamfir a cedat, la finalul lunii mai, 80 la sută dintre acţiunile clubului către patru suporteri. Fostul acţionar majoritar mai controla aproximativ 20 la sută din acţiuni prin soţia sa, Natalia Zamfir (15 la sută), şi prin doi apropiaţi (2 şi 3 la sută).

Zamfir a condiţionat cedarea celor 20 de procente către Valerii Moraru de efectuarea unor investiţii ulterioare în gruparea giuleşteană.

Cele mai citite

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă