17.2 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăLifestyleValerii Moraru cumpără încă un club din Europa. Unde se va lupta...

Valerii Moraru cumpără încă un club din Europa. Unde se va lupta la titlu patronul FC Rapid

Valerii Moraru, acționarul majoritar al FC Rapid, a cumpărat, alături de alți oameni de afaceri ruși, clubul din prima ligă moldovenească Zimbru Chișinău. Echipa se va lupta la titlul în noul sezon.

Moraru va avea ca parteneri alți 6 oameni de afaceri din Rusia, obiectivul fiind transformarea echipei Zimbru într-o forță a Diviziei Naționale din Republica Moldova. Echipa va avea și o strânsă legătură cu Rapid, astfel că omul de afaceri moldovean a spus că jucătorii care nu vor prinde primul 11 în Giulești vor trece la clubul de peste Prut, potrivit Jurnal de Chișinău.

Ştefan Stoica este favorit să preia conducerea tehnică a echipei. Ultima dată el a fost secundul lui Oleg Protasov la Astra Giurgiu.

Zimbru Chişinău are opt titluri de campioană în Moldova, ultimul în 2000. Echipa a terminat pe locul al șaselea în sezonul actual. În palmaresul său se mai află și 6 cupe și o supercupă. Cea mai importantă performanță în cupele europene a fost calificarea în turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor (1999).

Citește și: OFICIAL. România va avea două echipe în preliminariile Ligii Campionilor 2016. Cine merge în Europa!

Campionatul Moldovei este dominat de Sheriff Tiraspol, echipă din regiunea separatistă Transnistria.

Zimbru, echipă înființată în 1947, este singura din Moldova care a jucat în campionatul URSS, iar cea mai bună performanță a fost un loc 6 în 1956.

Moraru ar putea avea două echipe cu pretenții de cupe europene. Omul de afaceri a promis un buget de 1,5 milioane euro pentru FC Rapid, pentru ca echipa să promoveze din nou în Liga I la finalul sezonului viitor.

Cele mai citite

Vrei să fii un angajator respectat și îndrăgit? Iată cum poți afla mai multe despre nevoile angajaților tăi

În lumea afacerilor, relația dintre angajatori și angajați este esențială pentru succesul pe termen lung al unei companii. Un șef atent la nevoile angajaților...

Cristiano Ronaldo le-a luat fața lui Messi și Mbappe! CR7 este cel mai bine plătit sportiv al planetei

Pentru a patra oară în carieră, Cristiano Ronaldo ocupă primul loc în clasamentul celor mai bine plătiţi sportivi ai planetei, stabilit de revista economică...

ELCEN o acuză pe Firea că a mințit la Realitatea Plus, în legătură cu falimentul RADET

Se încearcă din nou inducerea în eroare a opiniei publice în sensul în care ELCEN este considerată cauza falimentului RADET, transmit reprezentanții Electrocentrale București. Vă...
Ultima oră
Pe aceeași temă