15 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăLifestyleVeste proastă pentru jucătorul care a schimbat fotbalul. Ce diagnostic i-au pus...

Veste proastă pentru jucătorul care a schimbat fotbalul. Ce diagnostic i-au pus medicii

Legenda fotbalului olandez, Johan Cruyff, în vârstă de 68 de ani, a primit un diagnostic dur la ultimul control medical, efectuat, marți, la Barcelona. 

Fostul antrenor al echipei FC Barcelona, și cel care a consacrat formula fotbalului total, Johan Cruyff, are cancer la plămâni, conform presei spaniole, citate de Mediafax.

El Mundo Deportivo, care citează postul de radio Rac1, susţine că olandezul a fost diagnosticat cu această boală, marţi, la Barcelona, el urmând să facă mai multe teste pentru un diagnostic mai precis.

Cruyff şi-a început cariera la Ajax Amsterdam, cu care a câştigat trei Cupe Campionilor Europeni (1971, 1972, 1973), după care s-a transferat la FC Barcelona.

Johan Cruyff a pregătit pe FC Barceloan în perioada 1988 – 1996, cu care a câştigat o Cupă a Campionilor, o Cupă a Cupelor, patru campionate ale Spaniei, trei Supercupe ale Spaniei, o Cupă a Spaniei şi o Supercupă a Europei.

În 1991, Cruyff a suferit o intervenţie pe cord deschis, iar după această operaţie s-a lăsat de fumat şi a participat şi la o campanie împotriva consumului de tutun. “În viaţă am avut două vicii: fumatul şi fotbalul. Fotbalul mi-a dat totul, în schimb fumatul mi-a luat aproape totul”, spunea Cruyff. Începând de atunci, el a înlocuit ţigara cu acadele Chupa Chups pentru a-şi calma nervii în timpul meciurilor.

După ce a plecat de la FC Barcelona, în 1996, Cruyff a mai pregătit doar selecţionata Cataluniei, în perioada 2009 – 2012.

Cele mai citite

SUA nu are reprezentant la învestitura lui Putin de la Moscova

Statele Unite(SUA) au anunţat luni că nu vor participa la ceremonia de învestire a preşedintelui rus Vladimir Putin, care va începe oficial, marţi, al...

Rusia atacă cibernetic Germania și Cehia. Ce măsuri s-au luat

Germania a anunţat luni că şi-a rechemat în ţară "pentru consultări" ambasadorul din Rusia, după ce vineri a acuzat un grup de hakeri ruşi...

Astronauții dezvăluie ce miros unic are spațiul cosmic

După ce se întorc din ieșirile în spațiu astronauții simt în mod regulat un miros unic atunci când își scot căștile, iar colegii lor...
Ultima oră
Pe aceeași temă