22 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăLifestyleVictor Pițurcă rămâna la naţională, dar are regrete: Nu mă simt dorit...

Victor Pițurcă rămâna la naţională, dar are regrete: Nu mă simt dorit 100% de către FRF

Victor Piţurcă a declarat după ce au căzut negocierile cu arabii de la Al-Ittihad că va rămâne selecţionerul României, însă că nu se simte dorit în această funcţie de către FRF, cu excepţia preşedintelui Burleanu. Piţurcă ar fi vrut să plătească el jumătate din suma uriaşă pe care arabii ar fi datorat-o FRF, doar ca să poată pleca.

"Așa cum vă spuneam după revenirea lotului, a existat o discuție despre o plecare a mea la Ittihad. Urma ca după meciul cu Grecia să discutăm despre o eventuală plecare. Marți am avut o întâlnire cu ei, am discutat. A rămas ca oamenii din conducerea clubului să analizeze pretențiile mele. Nu s-a întâmplat lucrul asta, aseara (miercuri) am decis ca toată tranzacția să se oprească aici. M-am înțeles cu președintele FRF să plătesc 50% din acea clauză dacă plec, aproximativ 750.000 de euro", a declarat Piţurcă, potrivit Digi Sport 3.

Victor Piţurcă le-a mulţumit arabilor pentru interesul arătat pentru el. Selecţionerul a spus că o astfel de ofertă de regulă nu se poate refuza, mai ales că el a petrecut deja o perioadă îndelungată la naţională.

"Nu mi-am dorit să plec neapărat. În momentul în care există o situație de genul acesta, ai o ofertă pe care nu poți să o refuzi, ești obligat să îi dai curs. Dacă cei de la Al Ittihad ar fi acceptat condițiile mele, sigur aș fi fost plecat. De ce? Pentru că vine un anumit moment în care trebuie să faci acest pas. Până la urmă, cei 700.000 i-aș fi plătit eu, nu clubul. Ei mi-ar fi dat banii pe contract, iar eu îmi achitam singur clauza."

Pițurcă a fost deranjat de faptul că au apărut în presă informații din contractul său. Cu toate că nu a menționat despre ce informații este vorba, principalele dezvăluiri din contract au fost suma câștigată de el, 10.000 lei lunar plus 400.000 euro anual și suma de 1,4 milioane euro pe care ar fi trebuit să o achite dacă își rezilia contractul cu FRF.

“E normal să mă deranjeze că a apărut în presă contractul meu, oricine ar simți același lucru. Într-o asemenea instituție să existe scurgeri de genul acesta nu este în regulă… Nu prea cred că sunt dorit 100% la Federația Română de Fotbal. Dar aici nu mă refer la președintele Răzvan Burleanu. Cu el totul a fost în regulă, am avut o discuție și am stabilit că orice problemă există trebuie să mă consulte, iar eu să procedez la fel față de dânsul, fără să se mai implice altcineva.”

Victor Pițurcă a mai declarat că oricând poate apărea o altă ofertă tentantă. "Poate să apară o altă ofertă și nu voi discuta decât după finalul celor două meciuri cu Ungaria și Finlanda. Totul este posibil după cele două meciuri."

Victor Pițurcă a fost curtat intens în ultimele săptămâni de clubul arab Al-Ittihad. Negocierilor au căzut după ce arabii nu au fost de acord să plătească clauza de reziliere, circa 1,4 milioane euro, către FRF. 

Cele mai citite

Românii cotizează 35 de ani la pensie și primesc bani mai puțin de 12 ani

România are a treia cea mai mică speranţă de viaţă din UE, de 76,6 ani, potrivit Eurostat. Țara noastră este urmată în acest clasament doar de...

Un grup de filipinezi a sărbătorit paștele ortodox cu drob și cu pachețele de primăvară

România devine o a doua casă pentru mulți imigranți, iar aceștia își împletesc tradițiile din țările lor de origine cu cele românești. Spre exemplu,...

Polonia primește în anul 2024 primul avion F-35. România se pregătește să semneze contractul cu SUA

Primul avion F-35 destinat Forțelor Aeriene ale Poloniei va fi livrat acestei țări în anul 2024 iar România se pregătește să semneze un contract...
Ultima oră
Pe aceeași temă