19.1 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăLifestyleVIDEO Cel mai frumos gol de la CM: James Rodriguez îl detronează...

VIDEO Cel mai frumos gol de la CM: James Rodriguez îl detronează pe “olandezul zburător”

Atacantul columbian James Rodriguez, golgheterul Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia, și-a mai trecut în palmares un trofeu, cel mai frumos gol al turneului. Reușita sa, din voleu, de la mare distanță de poartă a fost preferată de cei peste 4 milioane de votanți de pe site-ul FIFA în detrimentul golului lui Robin Van Persie, înscris din 16 metri cu capul.

Lupta pentru cel mai frumos gol a CM a fost una strânsă între olandezul Van Persie, care a stârnit isterie pe internet cu reușita sa superbă și columbianul James Rodriguez, cu al său gol senzațional. Rodriguez, ca și transferat la Real Madrid de la AS Monaco, a stârnit ropote de aplauze când, în partida cu Uruguay, din optimi, a deschis scorul, în minutul 28, cu un gol de la mare distanță de poartă. După mai multe recentrări ale balonului, între jucătorii columbieni, în jumătatea adversă, Rodriguez și-a încercat norocul cu un șut din voleu. Mingea a trecut peste capetele fundașilor adverși și a intrat direct sub bara transversală.

Celălalt gol care a primit foarte multe voturi din partea fanilor a fost reușita cu capul a lui Van Persie, din partida Spania – Olanda 1-5, din faza grupelor. Persie a primit o pasă înaltă la marginea careului de 16 metri advers și, având în vedere că era nemarcat, nu a stat pe gânduri. S-a aruncat cu capul înainte, înspre balon, lovindu-l perfect pentru a intra în vinclul porții. Ceea ce a stârnit reacții pe internet a fost nu atât golul, cât mai ales modul în care a fost înscris, din zbor.

Rodriguez este cel de-al treilea câștigător sud-american al acestui trofeu, după argentinianul Maxi Rodriguez, care trimitea o torpilă în poarta Mexicului la CM Germania 2006 și uruguay-anul Diego Forlan cu o reușită frumoasă în finala mică de la CM Africa de Sud 2010.

James Rodriguez a fost golgheterul Cupei Mondiale din Brazilia, cu șase reușite, în ciuda faptului că echipa sa a fost eliminată în sferturi, de țara gazdă.

Cele mai citite

Modernizarea Spitalului Foișor: O Realizare Majoră în Ortopedie în timpul mandatului de primar al Gabrielei Firea

Veștile bune despre starea de sănătate a lui Florin Piersic continuă să curgă, iar atât îndrăgitul actor, cât și publicul, sunt nerăbdători să-l vadă...

CCR a amânat pentru 3 iunie sesizarea ICCJ în legătură cu legea privind prelungirea insolvenţei

Curtea Constituţională a României a amânat, miercuri, pentru 3 iunie, dezbaterile pe sesizarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) în legătură cu Legea...

Locuitorii unui cartier din sectorul 1, sinistrați, după căderea unui copac

Un copac a căzut pe drumul de acces către cartierul Greenfield din sectorul 1 al Capitalei, locuitorii fiind sinistrați. Arborele căzut a blocat complet drumul...
Ultima oră
Pe aceeași temă