20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăLifestyleViolențe în gara de la Budapesta. Suporterii maghiari au aruncat cu petarde

Violențe în gara de la Budapesta. Suporterii maghiari au aruncat cu petarde

Suporterii magiari au plecat spre România. Călătoria nu a fost una fără incidente. Gara de Est a răsunat de bubuituri de petarde. Cursa specială va ajunge în Gara Obor, sâmbătă. Mulți maghiari au ales să plece cu mijloace proprii pentru a se întâlni în Ținutul Secuiesc și pentru a pleca de acolo spre București, împreună cu suporterii de acolo.

Peste 3000 de jandarmi vor acţiona la nivelul Capitalei, pentru asigurarea ordinii publice în imediata apropiere a Arenei Naţionale, precum şi pe traseele stabilite pentru afluirea/defluirea suporterilor, pentru prevenirea apariţiei unor incidente violente de natură să afecteze climatul de ordine şi siguranţă publică.

Acestora li se adaugă aproximativ 6.400 de poliţişti, la nivelul întregii ţări, din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române – Poliţia de Ordine Publică, Poliţia Transporturi şi Poliţia Rutieră.

Poliţişti şi jandarmi români, vorbitori de limba maghiară, vor participa la această misiune pentru a asigura o bună relaţionare cu suporterii echipei oaspete. Menționăm că grupul de suporteri unguri care va veni în mod organizat în România este însoţit de ofiţeri de poliţie din Ungaria – specializaţi în gestionarea competiţiilor sportive cu grad ridicat de risc.

Principalele misiuni ale forţelor de ordine şi siguranţă publică vor viza însoţirea pe tot traseul de deplasare a grupului de suporteri unguri, de la intrarea în ţară şi până la ieşire, însoţirea grupurilor de suporteri români până la stadion, prezenţa în zona stadionului şi în principalele puncte din Capitală.

Intrarea în stadion, accesul publicului prin turnichete, paza vestiarelor şi protecţia arbitrilor, îndrumarea şi supravegherea publicului în stadion se realizează de către cei peste 1.000 de agenţi ai societăţii de pază şi protecţie, contractată de organizator.

Anterior permiterii accesului în incinta arenei sportive, participanţii la acest eveniment vor fi supuşi unui control riguros, cu scopul evitării introducerii pe stadion a unor materiale sau obiecte ce pot pune în pericol siguranţa spectatorilor.

Pe durata desfăşurării competiţiei, beneficiind de infrastructura tehnică de supraveghere a arenei sportive, Jandarmeria va acorda sprijin stewarzilor firmei de pază pentru eliminarea oricăror posibile bannere, mesaje sau coregrafii de natură rasială sau xenofobă, atenţionând totodată că acest tip de acţiuni sunt sancţionate de lege.

Măsurile de ordine publică asigurate cu ocazia acestei competiţii implică şi o serie de restricţii rutiere la nivelul Capitalei, iar în acest sens, Poliţia Rutieră va informa din timp cetăţenii în legătură cu arterele rutiere care vor fi închise temporar, precum şi care sunt rutele ocolitoare recomandate.

Din punct de vedere al desfăşurării competiţiei sportive, precizăm următoarele:

– Accesul spectatorilor în stadion se va face începând cu ora 16.00 doar pe bază de bilete şi invitaţii, iar pentru a evita aglomeraţia în jurul punctelor de intrare în stadion, Jandarmeria recomandă suporterilor să vină din timp, începând cu ora deschiderii porţilor de acces;

– Recomandăm suporterilor să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice, delimitându-se de orice formă de violenţă verbală sau fizică ce ar putea conduce la manifestări violente.

– Spectatorii nu au voie să introducă în stadion băuturi alcoolice, materiale pirotehnice interzise de lege ori alte obiecte care pot pune în pericol securitatea participanţilor la această competiţie sportivă. Este interzisă afişarea de inscripţii care incită la ură naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă.

– Jandarmeria solicită atât suporterilor, cât şi cetăţenilor Capitalei, să manifeste înţelegere faţă de măsurile care vor fi luate cu acest prilej şi să răspundă cu solicitudine indicaţiilor forţelor de ordine, pentru ca această competiţie să se desfăşoare în condiţii optime;

În calitate de coordonator al măsurilor de ordine publică pentru acest eveniment sportiv, Jandarmeria Română asigură pe această cale opinia publică şi bucureştenii în special, că toate resursele avute la dispoziţie vor fi mobilizate, astfel încât evenimentul sportiv să se desfăşoare în spirit de fair-play, fără incidente de natură să tulbure grav ordinea publică sau să afecteze buna desfăşurare a competiţiei.

Cele mai citite

Găgăuzia vrea ca Republica Moldova să fie în uniunea economică a Rusiei, nu în UE

Guvernatoarea Găgăuziei - regiune autonomă a Republicii Moldova - a declarat că Republica Moldova ar trebui să facă parte din Uniunea Economică Eurasiatică, alături...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

Ce priorități va avea Firea ca primar general: școli, transport, termoficare și spitale

Gabriela Firea, cea care este, din nou, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, a transmis un mesaj în care anunță ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă