33.9 C
București
luni, 3 iunie 2024
AcasăSpecialAccidentul lui Jules Bianchi, anchetat de Federaţia Internaţională de Automobilism UPDATE

Accidentul lui Jules Bianchi, anchetat de Federaţia Internaţională de Automobilism UPDATE

UPDATE 13.00 FIA a deschis, în mod oficial, ancheta în cazul Jules Bianchi. Principalele nereguli semnalate de media au fost modul în care a fost gestionat incidentul de la Suzuka, accidentul Sauber, care a dus la teribila coliziune a monopostului Marussia cu un tractor de la marginea pistei.

Primele detalii arată că în loc să fie introdus safety car-ul s-au folosit doar stegulete galbene pentru a semnaliza intervenția echipajelor auxiliare pe circuit. Astfel Bianchi, rulând cu viteză, a pierdut controlul volanului în același viraj în care cu doar câteva momente înaintea Sutil a deraiat, fiind necesară intervenția tractorului pe circuit.

Vezi aici VIDEO cu teribilul accident suferit de Bianchi

—–

Accidentul grav în care a fost implicat pilotul francez, Jules Bianchi, va fi anchetat. Asta a decis Federaţia Internaţională de Automobilism.

Președintele FIA, Jean Todt, i-a solicitat directorului cursei nipone, Charlie Whiting, să adune toate elementele necesare pentru redactarea unui raport asupra circumstanțelor exacte ale accidentului. Acest raport este așteptat în următoarele zile, până la startul Marelui Premiu al Rusiei, care va avea loc la Soci în acest weekend, scrie L'Equipe, citat de Agerpres.

Singurele imagini de la teribilul accident au fost suprinse de un cameraman amator şi au fost difuzate ieri după-amiază.Formula One Management, organizația care girează Campionatul Mondial de Formula 1 a încercat să le suprime, însă imaginile au continuat să circule pe internet, astfel încât cei  interesați să vadă drapelul verde agitat cu câteva secunde înaintea impactului pilotului francez cu un utilaj aflat pe pistă.

Jules Bianchi este în stre gravă la spital. El a fost supus unei intervenţii chirurgicale la cap imediat după impactul produs pe pista de F1 de la Suzuka.

 

Cele mai citite

Se construiește Centura Verde București – Ilfov. Premierul Ciolacu asistă la semnarea Memorandumului

În cinstea Zilei Mondiale a Mediului, în România se semnează un Memorandum pentru crearea Centurii Verzi București-Ilfov. Ziua Mondială a Mediului se serbătorește în data...

APIA: 7 iunie, termenul limită pentru depunerea cererii de plată în Campania 2024

Termenul limită de depunere a cererilor de plată în cadrul Campaniei 2024 este 7 iunie, inclusiv, informează, luni, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru...

PNL va avea candidat propriu pentru Președinția României, cel mai probabil fiind Nicolae Ciucă

PNL va avea un candidat propriu pentru funcția de președinte al României, la alegerile din toamna anului 2024, excluzându-se ideea ca PNL să susțină...
Ultima oră
Pe aceeași temă