16 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialDanube Delta Rally: A cincea etapă a campionatului european are loc la...

Danube Delta Rally: A cincea etapă a campionatului european are loc la Tulcea

Danube Delta Rally, competiție ajunsă la a 16-a ediție a sa, se va desfășura, între 4-6 iunie, la Tulcea, acolo unde vor lua startul 54 de echipaje naționale și internaționale. Etapa va conta atât pentru campionatul național, cât și pentru cel european.

“Alinierea regulamentelor naționale la stardardele europene impuse de către Federația Internaționala a Automobilului (FIA) a fost o adevărată provocare în 2014. Echipa și partenerii doresc să creeze un spectacol automobilistic demn de eforturile generale depuse de la reactivarea Raliului Deltei, din 2013 până acum”, a spus Mihai Tănase, organizator Danube Delta Rally, conform Mediafax.

Examenul de candidatură pentru FIA – European Rally Trophy, pe care organizatorii l-au trecut cu succes în 2014, îsi arată rezultatele în acest an, Danube Delta Rally – 2015 contând atât ca etapă, a V-a, în FIA European Rally Trophy, cât și ca etapă, a III-a, în Campionatul Național de Raliuri – Dunlop.

Potrivit organizatorilor, luni a fost ultima zi de înscrieri pentru Danube Delta Rally 2015, la startul competiției de la Tulcea urmând să se alinieze 54 de echipaje naționale și internaționale, un record pentru etapele anterioare ale Danube Delta Rally, dar și cel mai mare număr de echipaje înscrise în etapele desfășurate până în prezent în Campionatul Național de Raliuri Dunlop – 2015.

Din lista de înscriși se pot remarca, alături de piloți consacrați din competiţia internă, precum Simone Tempestini, Dan Gîrtofan, Edwin Keleti și piloți din străinatate, Georgi Geradjiev din Bulgaria, Tomas Popisilik din Cehia, dar și o cunoștință mai veche a tulcenilor, Ekaterina Stratieva din Bulgaria.

O prezență inedita la linia de start a Danube Delta Rally-2015 este echipajul din Emiratele Arabe Unite, Rashid Al-Ketbi și Karina Hepperle, reprezentând echipa Skydive Dubai, a cărui proprietar este Prințul Coroanei din Dubai.

Seara de marți va aduna concurenții de la verificări tehnice către Faleza Tulcea, unde la ora 18.00 se vor întrece într-un inedit concurs culinar de preparare a borșului tradițional de pește, alături de bucătarii pricepuți de la Jurilovca. Imediat, de la ora 19.00, tulcenii și nu numai sunt așteptați în Piața Civică, unde va avea loc concertul de deschidere al Danube Delta Rally – 2015, susținut de Corina Bud.

La ora 20.30 va începe parada mașinilor de concurs și va fi dat Startul Festiv, la ceremonie anunțându-și participarea Alteța Sa Regală Principele Nicolae al României, alături de autorități locale, precum și alte oficialități.

Vineri, 5 iunie, vor avea loc antrenamentele oficiale, urmate în a doua parte a zilei de startul primelor probe speciale, Telița si Cocoșu. Seara zilei, începând cu ora 20.23, este rezervată Superspecialei din centru orașului Tulcea.

În cea de-a doua zi de concurs, pe 6 iunie, concurenții vor parcurge probele speciale Slava Rusa, Babadag și Eoliene.

Danube Delta Rally – 2015 se închie cu Festivitatea de Premiere, care se va desfășura în Piața Civică, începând cu ora 20.45.

Cele mai citite

Șefa Administrației Spitalelor București, la DNA

Directorul general al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), Oana Sivache, s-a prezentat la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) pentru a fi audiată...

Pui vopsit, pentru a părea proaspăt. Avertismentul șefului ANPC. FOTO

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, avertizează, în această dimineaţă, că unele firme vopsesc carnea de pui, pentru a o face să...

Lukașenko îl contrazice pe Putin: teroriștii de la Moscova ar fi vrut inițial să fugă în Belarus

Președintele din Belarus a prezentat marți o versiune care contrazice afirmațiile lui Vladimir Putin despre atacatorii din Moscova. Dacă președintele rus a spus că...
Ultima oră
Pe aceeași temă