21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialF1: Alonso ratează ultima sesiune de teste de dinainte de startul sezonului

F1: Alonso ratează ultima sesiune de teste de dinainte de startul sezonului

Pilotul Fernando Alonso (McLaren-Honda) va rata ultima sesiune de teste de dinainte de startul sezonului de Formula 1. El va continua recuperarea și după externarea din spitalul din Barcelona, unde a fost internat în urma accidentului de la Montmelo.

Alonso a efectuat, marţi, ultimele controale medicale şi a petrecut o noapte liniştită după ce a fost transferat de la terapie intensivă unde fusese internat iniţial. Examenele medicale nu au relevat vreo afecţiune suferită în urma accidentului, deşi spaniolul se plânge în continuare dureri de cap şi de gât, conform Mediafax.

El va fi externat în cursul zilei de miercuri şi va merge acasă, în Asturia. Revenirea lui la volanul monopostului McLaren-Honda va avea loc la mijlocul lunii martie, la Melbourne, unde este programată prima etapă a Campioantului Mondial de Formula 1, Marele Premiu al Australiei (13-15 martie).

Citește și Doliu în motorsport: Adrian Berghea, fost multiplu campion, a decedat la 46 de ani

Ultima sesiune de teste dinaintea sezonului va avea loc între 26 februarie şi 1 martie, tot pe circuitul de la Barcelona, însă Alonso va rata această sesiune.

Fernando Alonso a suferit un accident, duminică, în ultima zi a sesiunii de teste de la Barcelona, fiind transportat cu elicopterul în stare de conştienţă la spital.

Alonso a pierdut controlul monopostului McLaren-Honda în virajul al patrulea al circuitului Catalunya şi maşina sa a lovit zidul de protecţie de pe marginea pistei. Cotidianul Marca a notat că timp de zece minute pilotul ar fi acuzat ameţeli şi nu a ieşit din monopost. El a fost transportat la centrul medical al circuitului, apoi la spital, cu un elicopter.

Echipa McLaren-Honda a precizat că accidentul suferit de spaniolul Fernando Alonso a fost cauzat de vânt şi nu a fost urmarea unei defecţiuni a monopostului.

Cele mai citite

Duel între Danielle Collins şi Elena Rîbakina în finala turneului WTA de la Miami

Finala WTA 1.000 de la Miami le va pune față în față pe americanca Danielle Collins şi kazaha Elena Rîbakina, ambele jucătoare câștigându-și semifinalele...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Tramvaiul 41 nu va circula sâmbătă

Linia de tramvai 41 va fi suspendată temporar, sâmbătă, 30.03.2024, anunță STB. Legătura între cartierul Drumul Taberei și zona de Nord a Capitalei se va...
Ultima oră
Pe aceeași temă