9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialF1: Ricciardo a câștigat MP al Ungariei, după o cursă plină de...

F1: Ricciardo a câștigat MP al Ungariei, după o cursă plină de suspans

Daniel Ricciardo, pilotul echipei Red Bull Racing-Renault, a câștigat, duminică, Marele Premiu al Ungariei, cel de-al doilea trofeu al său în sezonul curent. Australianul a reușit una din cele mai spectaculoase curse ale sale, reușind să-i învingă pe piloții de la Mercedes, care domină clasamentul.

Hungaroring, una dintre cele mai dificile curse din circuitul F1, care a avut parte și de un carosabil umed, le-a pus bețe-n roate celor de la Mercedes. Pentru prima dată în acest sezon nici Hamilton, nici Rosberg nu au terminat pe unul dintre primele două locuri. Ricciardo a fost urmat în clasament de: Fernando Alonso (Ferrari), Lewis Hamilton (Mercedes), Nico Rosberg (Mercedes), Felipe Massa (Willimas).

Ricciardo, care a început de pe loc 4 a reușit să se impună cu doar 4 tururi înainte de final, după ce vreme de câteva tururi el a fost precedat la circa o secundă de Alonso și Hamilton. În cele din urmă Riciiardo a terminat la doar 5,2 secunde în fața spaniolui Fernando Alonso.

După victoria sa, Ricciardo ocupă locul 3 în clasamentul general al piloților, cu 131 de puncte. Totuși piloții Mercedes, Hamilton și Rosberg, care au dominat radical Marele Circ, în acest an, au un avans considerabil în fața australianului.

Clasamentul general al piloților, cu 8 etape înainte de final: Nico Rosberg 202 de puncte; Lewis Hamilton 191; Daniel Ricciardo 131;Fernando Alonso 115; Valtteri Bottas 95.

După 11 etape Mercedes domină fără drept de apel campionatul, având 393 puncte în clasamentul general, față RB Racing-Renault (219 pct., locul 2), respectiv Ferrari (142 pct., locul 3).

Următoarea etapă va fi cea din Belgia, din 24 august. Piloții vor avea o lună de pauză până la MP al Belgiei.

Cele mai citite

Iohannis, primit de omologul sud-coreean

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, astăzi, de omologul sud-coreean, Yoon Suk-yeol, la Palatul prezidenţial.Şeful statului român efectuează de luni până mâine o vizită...

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești a luat titlul de vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Robotică de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești s-a încununat de succes, prin obținerea titlului de vicecampioni mondiali din cadrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă