13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialFormula 1: Echipa Ferrari are un nou șef, în locul lui Marco...

Formula 1: Echipa Ferrari are un nou șef, în locul lui Marco Mattiacci

Ferrari, care nu a trece prin cea mai bună perioadă în Formula 1, a numit un nou director la conducerea echipei din Marele Circ. Maurizio Arrivabene îl înlocuiește pe Marco Mattiacci.

Arrivabene, 57 de ani, a fost vicepreşedinte al Philip Morris şi a colaborat cu Ferrari în perioada parteneriatului cu marca Marlboro. Maurizio Arrivabene este din 2010 reprezentantul sponsorilor din Marele Circ în cadrul Comisiei F1 a FIA. Totodată, el este şi membru al conducerii clubului de fotbal Juventus Torino, potrivit Mediafax.

"Am decis să-l numim pe Maurizio Arrivabene deoarece, în acest moment istoric pentru Scuderia şi pentru Formula 1, avem nevoie de o persoană cu o cunoaştere aprofundată nu numai a ceea ce înseamnă Ferrari, ci şi a mecanismelor de conducere şi cerinţelor acestui sport. Maurizio are o bogăţie unică de cunoştinţe: a fost mulţi ani foarte aproape de echipă şi, ca membru al Comisiei F1, este conştient de provocările cu care ne confruntăm. El a fost o sursă constantă de idei inovatoare focalizate pe revitalizarea Formulei 1. Exeperineţa sa managerială pe o piaţă foarte complexă şi strâns reglementată este de asemenea foarte importantă şi îl va ajuta să conducă şi să motiveze echipa", a declarat preşedintele Ferrari, Sergio Marchionne.

La mijlocul lunii aprilie, Marco Mattiacci l-a înlocuit pe Stefano Domenicali, care a demisionat din funcţia de team principal al echipei Ferrari. Mattiacci, 43 de ani, avea puţină experienţă în domeniul curselor. El se ocupase anterior în special de vânzările Ferrari în SUA, ţară care "absoarbe" o treime din producţia totală a mărcii italiene.

Ferrari a încheiat duminică unul dintre cele mai slabe sezoane din istorie, ocupând locul 4 în clasamentul constructorilor, după Mercedes, Red Bull şi Williams. Spaniolul Fernando Alonso a părăsit şi el echipa şi în locul său a fost angajat germanul Sebastian Vettel de la Red Bull, cel mai titrat pilot în activitate, cu patru trofee.

Cele mai citite

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă