16.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialLocul doi în European Rally Trophy după prima etapă pe macadam

Locul doi în European Rally Trophy după prima etapă pe macadam

Echipajul Sebastian Barbu/ Sergiu Itu au terminat prima etapă pe macadam cu modelul Mitsubishi Lancer Evo XR4 pe locul doi în clasamentul European Rally Trophy şi pe 5 în Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop.

Sebastian Barbu si Sergiu Itu au început pregătirea pentru Raliul Aradului, prima etapă pe macadam cu noua maşină, cu o sesiune de teste, alături de echipa Colina Motors, la Sf. Gheorghe. La această  sesiune a participat si fostul campion national,  finlandezul Jarkko Miettinen. “Lecţiile de pilotaj cu Jarkko Miettinen au fost de un real folos. Mai am acum nevoie de câţiva kilometri de probe speciale pentru a le putea aplica 100%”, a spus Sebastian Barbu, după primele probe pe macadam din Raliul Aradului.

Etapa a doua din CNRD a contat şi ca etapă în European Rally Trophy. Obiectivul echipajului Brabu/Itu este o clasare pe podium în această competiţie. “ Pe parcursul celor două zile a avut o luptă interesantă în ERT cu un echipaj cu experienţă. A fost încălzirea perfectă pentru etapele din Campionatul European de Raliuri la care vom participa anul acesta. Ţinând cont de faptul că este primul raliu pe macadam cu noua maşină sunt mulţumit de rezultat”, a spus Sebastian Barbu.  Proba a fost câştigată de echipajul Rashid Al-Ketbi/Karina Hepperle pe un Ford Fiesta R5.
După cele 8 probe speciale care au contat pentru Campionatul Naţional, Sebastian Barbu şi Sergiu Itu se aflau pe poziţia a cincea. 
Urmatoarea etapă la care va lua startul echipajul Sebastian Barbu/Sergiu Itu este Danube Delta Rally, etapă care se va desfaşura tot pe macadam, în perioada 29 – 31 mai.

 

 

Cele mai citite

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

Metodologia privind evaluarea externă a calității educației, în dezbatere publică

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică proiectul de Hotărâre privind aprobarea Metodologiei de evaluare externă a calității educației, precum și Criteriile, standardele...

Emilia Corbu, noua campioană naţională individuală la floretă

Scrimera Emilia Corbu, legitimată la CS Rapid Bucureşti, este noua campioană naţională individuală la floretă după ce a învins-o în finală pe Rebeca Cândescu,...
Ultima oră
Pe aceeași temă