31 C
București
luni, 3 iunie 2024
AcasăSpecialMarussia neagă acuzaţiile legate de accidentul lui Jules Bianchi

Marussia neagă acuzaţiile legate de accidentul lui Jules Bianchi

Marussia se arată şocată şi furioasă din cauza acuzaţiilor lansate de o parte a presei, conform cărora lui Jules Bianchi i s-ar fi cerut să accelereze în ciuda steagurilor galbene fluturate pe pista circuitului de la Suzuka. Echipa anglo- rusă a transmis că neagă orice fel de acuzaţie.

Bianchi este în stare critică, dar stabilă, în urma accidentului suferit în timpul marelui Premiu al Japoniei. Bianchi a ieşit în décor şi s-a lovit puternic de o automacara.

Speculaţiile apărute azi spun că Francezul de 25 de ani nu a reulit să frâneze deşi semnalizările cu steag galben i-au solicitat asta. Mulţi merg mai departe şi spun că Bianchi nu a frânat tocmai pentru că i s-a ordonat acest lucru pentru a rămâne în faţa lui Marcus Ericsson.

Marussia a negat orice acuzaţie şi a specificat că există dovezi clare că Bianchi a încetinit.

 

 “Echipa Marussia este şocată şi furioasă din cauza acestor declaraţii.În moment în care pilotul nostru este în spital în stare critic, iar preocuparea noastră este să susţinem recuperarea lui şi să sprijinim familia greu încercată, considerăm că este jenant să trebuiască să răspundem unor astfel de zvonuri şi inexactităţi legate de condiţiile în care s-a produs accidentul lui Jules”, au scris reprezentanţii Marussia într-un comunicat de presă.

Marussia a mai adăugat: ”Dat fiind că aceste informaţii sunt false, adăugăm că există dovezi clare că Jules a frânat. Aceste dovezi au fost prezentate şi în conferinţa de presă de la Soci de către Charlie Whiting, directorul cursei care a examinat probele şi a spus că Jules a încetinit”.

Echipa Marussia a mai spus că speră ca, odată lămurite aceste probleme, toată lumea să se concentreze pe ceea ce contează acum- recuperarea lui Jules Bianchi.

Starea pilotului francez  în vârstă de 25 de ani este stabilă, dar critică. În urma accidentului de la Marele Premiu al Japoniei, Bianchi a suferit o leziune axonală difuză, un traumatism cranio-cerebral extrem de grav.

 

 

 

Cele mai citite

Condamnare pentru falsificare de documente

Primarul Valeriu Bîtu din Calvini, aflat sub umbrela politică a PSD, continuă să fie în centrul unor acuzații grave de corupție și escrocherii...

Leonardo Badea (BNR): Premise pentru creșterea investițiilor străine directe în Europa Centrală și de Est. Cazul României

Pentru ca țările emergente din Europa Centrală și de Est să atingă un ritm rapid de dezvoltare economică, atragerea investițiilor străine directe (ISD) este...

Ne încălzim cu Bulgaria și Liechtenstein. România, ultimele teste înainte de EURO 2024

România pregătește participarea la EURO 2024 cu amicalele împotriva Bulgariei și Liechtensteinului, care se dispută astăzi și vineri pe Stadionul Steaua din Capitală. Selecționerul Edward...
Ultima oră
Pe aceeași temă