11.5 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialMichael Schumacher, învingător! Cronologia, de la accident la ieșirea din comă

Michael Schumacher, învingător! Cronologia, de la accident la ieșirea din comă

Michael Schumacher, fostul pilot de Formula 1, a ieșit din comă după apoape jumătate de an, timp în care milioane de fani din întreaga lume au urmărit cu sufletul la gură situația sa. Momentul ieșirii din comă, anunțat de purtătorul de cuvânt al pilotului, a venit ca o victorie în lumea motorsportului.

Michael Schumacher a trecut prin momente extrem de dificile, începând din data de 29 decembrie 2013, când a avut loc accidentul la schi. L'Equipe, citată de Mediafax, a realizat o cronologie a evenimentelor prin care a trecut fostul pilot.

29 decembrie 2013

Michael Schumacher a fost victima unui accident la schi, în staţiunea franceză Meribel. El a fost transferat cu un elicopter la un spital din Grenoble. Unitatea medicală a confirmat că germanul este într-o stare critică. El a suferit un traumatism cranian sever şi o hemoragie cerebrală.

30 decembrie

Parchetul din Albertville a anunţat deschiderea unei anchete privind "circumstanţele şi cauzele accidentului de schi", care ar fi avut loc în afara pârtiei semnalizate.

3 ianuarie

În ziua în care Michael Schumacher a împlinit 45 de ani, zeci de fani ai echipei Ferrari s-au strâns în faţa spitalului din Grenoble, pentru a-şi susţine idolul.

29 ianuarie

După patru săptămâni de comă artificială, Michael Schumacher a fost plasat în faza de trezire progresivă. Sedativele administrate fostului pilot au fost diminuate pentru a permite începerea unui proces de trezire.

14 februarie

Michael Schumacher s-a refăcut după o infecţie pulmonară pe care a contractat-o.

17 februarie

"Nicio infracţiune nu a fost reţinută în sarcina cuiva. Accidentul a avut loc în afara pârtiei. Semnalizarea, balizajul, jaloanele şi informaţiile oferite cu privire la limitele pârtiei au fost în conformitate cu normele franceze în vigoare", a stabilit procurorul din Albertville, care a închis cazul.

25 martie

Plasat în comă artificială, Michael Schumacher este într-o stare "stabilă", a anunţat purtătorul de cuvânt al familiei. Germanul a fost supus la două operaţii pe creier pentru a i se îndepărta două hematoame. Rămâne la terapie intensivă.

4 aprilie

Purtătorul de cuvânt al familiei Schumacher, Sabine Kehm, a anunţat, într-un comunicat, că Michael are momente în care dă semne de luciditate şi de trezire. "Michael face progrese… ", a precizat ea.

16 iunie

Kehm a anunţat că Michael Schumacher a ieşit din comă şi a părăsit spitalul din Grenoble. El va urma o "lungă perioadă de readaptare", la un spital din Lausanne, unde a fost transferat.

Pilotul german, Michael Schumacher, este născut pe 3 ianuarie 1969, în localitatea Hurth, din vestul Germaniei, în landul Nordrhein-Westfalen. El a debutat în Formula 1 la 22 de ani. A trecut de la la volanul unui monopost Jordan, la început, la monoposturile echipelor mai puternice, Ferrari și Mercedes, mai târziu. Schumacher are în palmares şapte titluri de campion mondial: 1994, 1995 (ambele cu Beneton), 2000, 2001, 2002, 2003 şi 2004 (toate cinci cu Ferrari). 

Schumacher s-a retras din F1 la finalul sezonului 2006, însă nu a putut sta departe de sportul care i-a adus gloria, astfel că a revenit, în Marele Circ, în 2010, concurând pentru Mercedes. După trei sezoane în care nu a mai reputat victoriile de altă dată, el s-a retras definitiv la finalul lui 2012.

Pe plan personal Michael are o căsătorie de lungă durată, din 1995, cu prima și singura soție, Corinna.Împreună au doi copii, Gina Maria (16 ani) şi Mick (14 ani). Familia Schumacher s-a stabilit în anul 2007, la Gland, Elveţia, o staţiune pe malul lacului Leman, în apropiere de Geneva. Averea lui Schumacher a fost estimată în 2010 la peste 600 de milioane de euro.

Cele mai citite

Legea „păcănelelor” care interzice sălile de jocuri de noroc în localităţile mici, a intrat în vigoare

Legea „păcănelelor” care interzice sălile de jocuri de noroc în localităţile mici, a intrat în vigoare de astăzi. Legea, care modifică o ordonanţă de...

Rusia – Ucraina, ziua 796: Zelenski face un apel disperat pentru livrarea rapidă de arme

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a lansat duminică un nou apel către comunitatea internaţională să se grăbească şi să livreze mai multe sisteme de apărare...

Legea „păcănelelor” care interzice sălile de jocuri de noroc în localităţile mici, a intrat în vigoare

Legea „păcănelelor” care interzice sălile de jocuri de noroc în localităţile mici, a intrat în vigoare de astăzi. Legea, care modifică o ordonanţă de...
Ultima oră
Pe aceeași temă