12.2 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialMotoGP: Marc Marquez câștigă o nouă cursă, MP al Italiei

MotoGP: Marc Marquez câștigă o nouă cursă, MP al Italiei

Pilotul spaniol al echipei Honda, Marc Marquez, a câştigat, duminică, Marele Premiu al Italiei la MotoGP, succesul său fiind al șaselea în acest sezon din tot atâtea curse posibile. 

Campion mondial en-titre, Marquez a obţinut cea de a şasea victorie consecutivă după ce i-a devansat pe piloţii echipei Yamaha, spaniolul Jorge Lorenzo şi italianul Valentino Rossi. 

În clasamentul general conduce Marc Marquez, cu 150 de puncte, fiind urmat de Valentino Rossi, cu 97 de puncte, şi de spaniolul Dani Pedrosa (Honda), cu 96 de puncte. Marquez a promovat în MotoGP anul trecut, atunci când și-a adjudecat și primul titlu, reușita sa fiind o premieră în istoria campionatului. Spaniolul este considerat copilul minune al motociclismului mondial, el călcând pe urmele legendarului Valentino Rossi.

La categoria inferioară, Moto2, Marele Premiu al Italiei a fost câștigat tot de un pilot spaniol, Esteve Rabat, de la echipa Kalex. În clasamentul general conduce Esteve Rabat, cu 124 de puncte, fiind urmat de finlandezul Mika Kallio (Kalex), cu 102 puncte, şi de spaniolul Maverick Vinales (Kalex), cu 69 de puncte.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă