21.4 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialO nouă echipă va debuta în Formula 1. Monoposturile vor folosi motoare...

O nouă echipă va debuta în Formula 1. Monoposturile vor folosi motoare Ferrari

Sezonul 2016 al campionatului de Formula 1 va reprezenta debutul unei noi echipe americane. Haas F1, care va intra în lupa din Marele Circ folosind monoposturi cu motoare Ferrari.

Echipa Haas F1, care va debuta în 2016, a făcut deja un prim pas în construirea viitoarea echipe. Americanii au achiziţionat fabrica Marussia de la Banbury (Marea Britanie), după ce echipa anglo-rusă a dat faliment, potrivit presei britanice.

Cu toate că Haas F1 va avea cartierul general în statul  Carolina de Nord (SUA), uzina din Marea Britanie va avea de asemenea un rol important, urmând a fi folosită ca o bază în Europa. Centrul de la Banbury a fost locul în care Marussia și-a pregătit bolizii, însă lipsa rezultatelor și pierderea sprijinului financiar au făcut ca activitatea de aici să fie sistată.

Activele echipei de Formula 1 Marussia au fost scoase la licitaţie, între 16 – 17 decembrie, la sediul echipei. Fabrica de la Banbury a fost însă vândută separat.

Federaţia Internaţională de Automobilism a deschis o procedură pentru atragerea unor noi echipe în Marele Circ, acțiune menită să crească spectacolul în acest campionat. Până acum, singura echipă acceptată a fost Haas F1, patronată de omul de afaceri american Gene Haas, care are o înțelegere pentru folosirea motoarelor Ferrari.

Formula 1 ar putea atrage în anii următori și alte noi echipe. Foarte aproape de a intra în Marele Circ a fost echipa, cu management românesc, Forza Rossa, care din cauza mai multor nereguli și suspiciuni de finanțare din bani publici a fost trasă pe linie moartă.

 

Cele mai citite

Starea de sănătate a lui Robert Fico este una “pozitivă”

Prognoza referitoare la evoluția stării de sănătate a premierului slovac Robert Fico după tentativa de asasinat "este încurajatoare", a declarat sâmbătă ministrul slovac al...

O rachetă rusească a rănit doi copii și trei adulți la Harkov

Doi copii şi trei adulţi au fost răniţi într-un atac aerian asupra oraşului Harkov. O rachetă lansată de ruşi a lovit o zonă rezidenţială....

VIDEO. Andreea Marin a dezvăluit secretul prin care își ține soțule aproape: “Construim în continuare”

Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu alcătuiesc unul dintre cele mai discrete cupluri din showbiz-ul românesc, evitând expunerea excesivă în mediul public și preferând să-și...
Ultima oră
Pe aceeași temă