21.6 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialPremieră în motorsport: O româncă va fi pilot în Formula 4 din...

Premieră în motorsport: O româncă va fi pilot în Formula 4 din Marea Britanie

Alexandra Marinescu, în vârstă de doar 15 ani, va deveni prima româncă din Formula 4 din Marea Britanică. Ea va lua startul încă din prima etapă, pe circuitul Brands Hatch.

Alexandra va fi una dintre puținele românce care fac pasul spre motorsport. Lumea curselor de mașini, una destul de închisă pentru sexul feminin, are, în ultimul timp, tot mai multe femei pilot. Românca va avea, la echipa Falcon Motorsport, un coleg britanic, Darius Karbaley, în vârstă de 17 ani.

“Din păcate, nu am testat prea mult înaintea primei etape, aşa că voi aborda totul pas cu pas şi voi încerca să mă acomodez cât mai repede cu monopostul. Sunt sigură că cei din echipa Falcon Motorsport mă vor susţine şi mă vor ajuta să progresez pe parcursul acestui week-end”, a spus Alexandra Marinescu, înaintea plecării în Marea Britanie, conform Mediafax.

Citește și F1: Campionul mondial Lewis Hamilton va semna un contract uriaș

În MSA Formula, noua competiție de Formula 4 care se desfășoară după regulile impuse de FIA, sunt programate câte trei curse în fiecare week-end din calendar, iar la startul primei etape vor fi 20 de piloți. Sezonul 2015 include în total 10 etape.

“Sunt încântat că am reuşit să semnăm un contract cu Alexandra şi că va concura pentru Falcon Motorsport. Totul s-a întâmplat foarte târziu, dar ea are un mare potenţial şi scopul nostru este să o ajutăm să se dezvolte. La Brands Hatch va fi o provocare să ţină pasul cu ceilalţi piloţi care au participat la toate sesiunile de teste din presezon, dar am încredere că va învăţa foarte repede şi că îi va surprinde pe mulţi cu evoluţia sa”, a spus Nick Streatfield, directorul echipei Falcon Motorsport.

Vezi și FOTO Salonul Auto Moto 2015: Mașini în premieră, Koenigsegg și modele din “Micul Paris”

Monoposturile au un şasiu construit de Mygale, iar motorul este Ford EcoBoost de 160 CP.

Formula 4 este o competiţie rezervată juniorilor. Campionatul nu are loc la nivel internaţional, dar fiecare ţară poate organiza un campionat propriu, respectând însă regulamentul federaţiei internaţionale.

Cele mai citite

Prongnoza meteo pe regiuni. Cum va fi vremea în intervalul 29 aprilie – 12 mai

Specialiștii de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo pe regiuni, valabilă în intervalul 29 aprilie - 12 mai 2024. Astfel,...

Sfânta Lumină va fi adusă, sâmbătă seara, de la Ierusalim

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim, sâmbătă seara, de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va...

Ambasadoarea din Maroc, Maria Ciobanu, a sabotat România

În această perioadă se desfășoară la Meknes cea de a XVI-a ediție a Salonului Internațional al Agriculturii din Maroc, (SIAM) 2024, cel mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă