12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialPremierul Victor Ponta ar fi mințit în legătură cu implicarea în Forza...

Premierul Victor Ponta ar fi mințit în legătură cu implicarea în Forza Rossa. Actul care demască totul

Implicarea premierului Victor Ponta în proiectul privat Forza Rossa, care trebuia să trimită prima echipă românească în Formula 1, devine tot mai evidentă. O ultimă probă în această anchetă arată că Ponta a mințit, arată o anchetă publicată de Prosport în octombrie 2014.

Ancheta Forza Rossa aduce noi probe privind implicarea Guvernului într-un proiect care trebuia să fie privat. Schimbul de SMS-uri între jurnaliști și premier a arătat o poziție clară a lui Ponta față de acest subiect, premierul acuzând că nu are nicio legătură cu proiectul și că totul este o "fantasmagorie".

Proba contrarie a venit o dată cu publicarea în cadrul anchetei a unui document A4 cu antetul Guvernului României, cu numărul de înregistrare 5/587 din 5 februarie 2014. Documentul este ștampilat de Cabinetul Prim-Ministrului. De asemenea, în colţul stânga jos, apare semnătura lui Victor Ponta. Este aceeași semnătură pe care premierul o pune pe toate documentele oficiale ale cabinetului său.

Vreme de trei luni de zile, Victor Ponta a negat că ar fi implicat în Forza Rossa, proiect în care mai figurează fostul ministru Ion Bazac, dar și alte personaje printre care controversatul om de Formula 1, cu origini românești, Colin Kolles (Călin Colesnic). Omul de legătură între Ponta și mai-marii FIA (forul care guvernează Formula 1), precum președintele Jean Todt, ar fi fost Nicolae Bănicioiu, pe atunci ministru al Tineretului și Sportului. Bănicioiu, cu toate că nu neagă implicarea sa, spune că nu a fost niciodată vorba de garanții de stat date FIA în sprijinul proiectului Forza Rossa.

Proiectul așa-zisei prime echipe românești din F1 era de fapt unul privat, care de fapt ar fi funcționat în baza unui holding, al lui Bazac, înregistrat în Cipru, urma să primească finanțare de la Guvernul României, conform informațiilor din anchetă.

Cele mai citite

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...
Ultima oră
Pe aceeași temă