12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialRenault revine cu echipă proprie în Formula 1

Renault revine cu echipă proprie în Formula 1

Compania Renault va reveni în competițiile de Formula 1, cu propria echipă, în anul 2016, a anunțat președintele Renault, Carlos Ghosn.

Decizia anunțată vineri de Carlos Ghosn urmează celei din septembrie 2015, când Renault semna o scrisoare de intenție cu Lotus. Totuși, echipele Renault au continuat să analizeze, în paralel, posibilitatea revenirii în Formula 1.

"Renault a avut două opțiuni: să se întoarcă 100% sau să părăsească domeniul. După un studiu detaliat, am decis ca Renault să participe în Formula 1 începând cu 2016. Detaliile finale furnizate de principalii actori implicați în F1 ne-au dat încrederea necesară pentru a accepta această nouă provocare. Ambiția noastră este de a câștiga – chiar dacă va dura ceva timp ", a declarat Carlos Ghosn, președinte și CEO Renault.

Redevenind o echipa completă, Renault consideră că va avea beneficii maxime de la victoriile sale. Recompensa pentru rolul de furnizor de motoare s-a dovedit a fi limitată. Randamentul investiției impusă de noile reglementări ce privesc motoarele, precum și rentabilitatea în termeni de imagine au fost reduse, susține compania franceză.

Totuși, continuă și eforturile pentru finalizarea termenilor de achiziție a echipei Lotus F1 în cel mai scurt timp posibil. Principalele contracte au fost semnate în data de 3 decembrie 2015. Lotus F1 este considerat cel mai bun partener pentru Renault, colaborând de 15 de ani și devenind campioni mondiali împreună în 2005 și 2006.

Renault a avut o implicare neîntreruptă în Formula 1 timp de aproape 40 de ani. În 1977, a revoluționat competiția cu introducerea motorului turbo, o tehnică devenită de referință în acest sport. Renault a participat la mai mult de 600 competiții Grand Prix, obținând 168 de victorii, 12 titluri de Constructor și 11 titluri pentru piloți.

Prin decizia de a continua implicarea în Formula 1, Renault confirmă faptul că vede motorsportul ca o parte esențială a identității brandului. Pe lângă faptul că atrage clienți, Formula 1 determină motivația angajaților. Fiind vârful culminant în motorsport, Formula 1 impune excelență tehnologică și operațională.

Formula 1 este unul dintre sporturile care se bucură de cea mai buna acoperire media la nivel mondial datorită interesului manifestat pe cele cinci continente, în special în zona piețelor emergente. Acesta atrage 450 de milioane de telespectatori în fiecare an, iar potențialul său de creștere este important mulțumită oportunităților bazate pe noile tehnologii, rețelele sociale sau jocuri video, elemente ce nu au fost încă exploatate pe deplin.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...
Ultima oră
Pe aceeași temă