20.3 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialRosberg, câștigator în MP al Australiei. Mercedes domină Marele Circ

Rosberg, câștigator în MP al Australiei. Mercedes domină Marele Circ

Pilotul german Nico Rosberg, Mercedes, a câştigat Marele Premiu al Austriei, cel de-al optulea circuit al anului în Campionatului Mondial de Formula 1. Mercedes a mai avut un pilot pe podium, Lewis Hamilton (Marea Britanie), care a terminat al doilea și a fost urmat de finlandezul Valtteri Bottas de la Williams.

Cea de a opta etapă a anului continuă supremația echipei Mercedes în Marele Circ, având în vedere că de la începutul anului 7 dintre etape au fost câștigate de Hamilton (4 victorii) și Rosberg (3). O singură dată s-a impus pilotul unei alte echipe, Daniel Ricciardo, de la Red Bull Racing-Renault. Nici măcar cvadruplul campion mondial, considerat urmașul lui Schumacher, Sebastian Vettel, coleg cu Ricciardo, nu a reușit mare lucru. Neamțul ocupă doar locul 5 în clasamentul general al piloților, el abandonând la circuitul din acest week-end, din Australia.

Podiumul a fost urmat, la MP al Australiei, brazilianul Felipe Massa (Williams), care a terminat pe patru și de spaniolul Fernando Alonso (Ferrari), locul cinci. Massa a început cursa din pole-position.

Doar 11 etape a mai rămas din campionatul F1, astfel că în luna iulie se va ajunge la mijlocul sezonului. Însă având în vedere începutul de sezon este greu de crezut cu Mercedes și piloții săi vor mai putea fi detronați.

Clasament piloți: Nico Rosberg (Germania, Mercedes) – 165 puncte, Lewis Hamilton (Anglia, Mercedes) – 136, Daniel Ricciardi (Canada, RBR-Renault) – 83, Fernando Alonso (Spania, Ferrari) – 79, Sebastian Vettel (Germania, RBR-Renault) – 60 pct.

Clasament constructori: Mercedes – 301 puncte, Red Bull Racing-Renault – 143, Ferrari – 98, Force India-Mercedes – 87, Williams-Mercedes – 85 pct.

Următoarea etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, Marele Premiu al Marii Britanii, va avea loc între 4 şi 6 iulie la Silverstone. 

Cele mai citite

COMUNICAT DE PRESĂ „SPITALUL FOIȘOR” DESPRE STAREA PACIENTULUI FLORIN PIERSIC

Evaluarea pacientului Florin Piersic, făcută în dimineața de 11.05.2024, arată o îmbunătățire a valorilor/indicatorilor biologici și o ameliorare a stării generale. A început procesul...

Joost Klein, concurentul olandez, a fost exclus din finala concursului Eurovision

Joost Klein, concurentul olandez, a fost exclus din finala concursului Eurovision de sâmbătă, în urma unei plângeri depuse de un membru al echipei de...

Marcel Ciolacu critică conducerea liberală a Primăriei Constanţa: “Lipsesc cu desăvârșire”

Marcel Ciolacu, în calitate de președinte al PSD și premier, a criticat conducerea liberală a Primăriei Constanța, afirmând că performanța administrativă, investițiile și accesarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă