15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialAlin Petrache: Plecăm la o nouă ediţie a Jocurilor Olimpice pentru a...

Alin Petrache: Plecăm la o nouă ediţie a Jocurilor Olimpice pentru a demonstra lumii încă o dată că România contează

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Alin Petrache, a declarat joi seara, la ceremonia de înmânare a drapelului din partea preşedintelui Klaus Iohannis, că sportivii pleacă la Jocurile Olimpice pentru a demonstra lumii încă o dată că România contează. 

'Primim misiunea onorantă de a duce tricolorul la cea mai înaltă competiţie sportivă a lumii, Jocurile Olimpice. În fiecare clipă ne-am reiterat promisiunea de a fi cei mai buni, de a lupta până la capăt pentru România. Jocurile Olimpice din Brazilia încununează eforturile noastre şi trebuie să ne unească pe noi, românii. Aceşti sportivi poartă în inimă o naţie întreagă. Evoluează cu gândul la ea. Plecăm la o nouă ediţie a Jocurilor Olimpice pentru a demonstra lumii încă o dată că România contează, că valorile româneşti autentice se păstrează şi se transmit nealterate generaţiilor următoare', a spus Petrache, citat de Agerpres. 

El a menţionat că sportivii nu vor face promisiuni privind rezultatele la Rio de Janeiro, precizând că drumul sportului românesc nu se va opri o dată cu această ediţie a Jocurilor Olimpice. 'Nu vom face promisiuni. Angajamentele noastre au fost asumate acum multe vreme, se regăsesc în gândurile noastre şi se vor materializa în evoluţiile noastre. Drumul nostru nu trebuie judecat doar în raport cu aceste performanţe. El nu se va opri după Rio de Janeiro, ci va valorifica această experienţă pentru o evoluţie constantă a sportului românesc', a precizat Alin Petrache. 

Preşedintele Klaus Iohannis i-a înmânat joi seara, în cadrul unui eveniment organizat la Palatul Cotroceni, drapelul României gimnastei Cătălina Ponor, cu care delegaţia ţării noastre va defila la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. 

La ceremonie Andreea Chiţu (judo), Mircea Roman (canotaj) şi Marius Florea (scrimă) au depus jurământul sportivilor, antrenorilor, respectiv arbitrilor români înaintea plecării în Brazilia. La eveniment au participat aproximativ 60 de sportivi din lotul de 98 care va reprezenta România la JO 2016. 

Cele mai citite

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...

Mihai Chirica, trimis în judecată de DIICOT! Ce acuzații i se aduc primarului municipiului Iași

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată de DIICOT în dosarul „Veranda”, în legătură cu emiterea ilegală a unor autorizaţii de...
Ultima oră
Pe aceeași temă