9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialRazboi total intre Dinamo si Steaua

Razboi total intre Dinamo si Steaua

» Procuratura ar trebui, conform lui Gigi Becali, sa-l cerceteze pe dinamovistul Cristi Borcea.
»  Finantatorul Stelei ba a dat, ba nu a dat ca prima un milion de euro celor de la Dinamo.
»  Avionul cu care va merge Steaua a ajuns in Romania si costa 16 milioane de dolari.

"Pacea" instaurata intre dinamo si Steaua, dupa ce "cainii" au invins CFR Cluj si i-au trimis pe cei din Ghencea, practic, in Liga Campionilor, a fost spulberata in urma unor schimburi dure de replici intre Gigi Becali si Cristi Borcea. Practic, cei doi au "abordat" toata gama de acuzatii posibile, plecand de la meciuri aranjate, arbitri cumparati, jucatori accidentati de catre alti fotbalisti platiti ca sa faca asta si pana la amenintari cu justitia.
Directorul general al FC Dinamo, Cristi Borcea, spune ca finantatorul stelist Gigi Becali nu ar trebui sa vorbeasca despre furturi, pentru ca nimeni nu a facut mai multe ca el in ultimii 17 ani. "Dinamo nu este vinovata de neputinta altor echipe. Dinamo nu numai ca a ucis acest campionat, dar a umilit si pe Steaua, si pe Rapid. Dinamo nu a avut un 11 metri timp de 32 de etape. Dinamo a jucat numai si numai pe teren. Incompetenta lor manageriala este o refulare si ultimul care ar trebui sa vorbeasca despre furat este Gigi Becali. Pentru ca atat anul trecut, cand a castigat campionatul, cat si anul asta, cand a luptat pentru locul doi, mai multe decat a facut Gigi Becali nu a facut nimeni in 17 ani. Parerea mea este ca ar trebui sa taca din gura si sa vorbeasca de echipa lui pentru ca deja a inceput sa vorbeasca prea mult. Ce sa mai fac, nu s-a obisnuit toata lumea cu Gigi Becali, cu ce declara Gigi Becali? Pe el il doare ca am luat campionatul si ca a fost umilit in Ghencea. Eu inteleg, ca si eu m-as fi suparat, dar de aici si pana la a declara ca eu platesc jucatorii sa ii accidenteze pe altii… Ce sa fure Dinamo? Ca am batut pe toata lumea", a declarat Borcea.
Borcea spune ca Becali ar trebui sa sesizeze Parchetul daca a dat un milion de euro dinamovistilor pentru a invinge pe CFR Cluj in etapa a XXXI-a a Ligii I. "Nu ne intereseaza pe noi banii lui Gigi Becali. Pai sa spuna cui a dat, ce a facut. Sa sesizeze organele daca a dat cuiva. Sa se vada de unde a dat el banii, ce a facut… El cauta sa-si faca publicitate, sa iasa in fata cu orice declaratie, dar nu isi da seama ca isi face mai mult rau", a mai spus Borcea.

Becali retracteaza: nu a dat bani

La numai cateva ore dupa ce le facuse, Gigi Becali si-a retras declaratiile potrivit carora a dat bani echipei Dinamo: "Nu e adevarat. Eu nu am spus asa ceva". Insa finantatorul stelist a continuat sa-l atace pe Borcea, acuzandu-l ca "umbla" la arbitri. Becali afirma ca Borcea i-a propus un aranjament, potrivit caruia meciul direct sa fie cel care sa decida campioana. "El este cel mai calificat. Are niste butoane, electronice. Cand apasa Borcea pe butoane trebuie sa fii atent. La capatul acestor butoane sunt arbitrii. Pai cu cine poti sa furi decat cu arbitrii? Nu ati vazut cum s-a suparat anul trecut cand nu a fost arbitrat cum trebuie si a spus ca o sa faca cutremure. Cu arbitrii, ca el ii are la mana pe toti. El la toti le-a dat. De acum incolo trebuie sa inteleaga ca nu mai poate sa faca aranjamente. Bai Cristi, termina cu astea, tu stii ce mi-ai propus. Hai sa ne batem numai noi intre noi si sa decida meciul direct. Meciul direct sa decida campionatul si restul ce, gata… sunt si ei patroni, baga si ei bani, nu putem sa ne batem joc de ei. Adica sa intru in cardasie cu tine la butoane. Eu nu vreau pentru ca mi-e frica sa apas pe butoane sa nu ma frig la degete. Bineinteles ca Procuratura trebuie sa rezolve problema butoanelor, dar Borcea are butoane invizibile, nu le vede Procuratura. Ce crezi, ca Borcea e fraier asa? Pai Borcea apasa pe butoane cu talent. Cu tactica, nu asa oricum", a spus Becali.
Oficialul stelist a continuat cu acuzatiile, afirmand ca directorul general al FC Dinamo poate "umbla" si la arbitrii din strainatate: "Moggi este mic copil, Moggi avea poate 60 la suta din arbitraj, Borcea are tot, suta la suta. Nimeni nu sufla in fata lui. 110 la suta are Borcea din arbitraj. Daca el si-a luat masuri si din Ungaria, si din Cipru. Ca s-a laudat ca are si Ungaria, si Cipru. Tot oamenii lui sunt si pe acolo. Are blaturi si pe acolo in arbitraj. El nu e cleptoman, el nu are o boala de a fura. El e atat de fanatic de Dinamo, daca el a furat pentru Dinamo, el spune ca a facut ceva pozitiv. Nu a facut nimic daca fura pentru Dinamo. Asta e mentalitatea lui, nu ai ce sa-i faci. E cel mai periculos om din fotbal". z

Onofras si Dina il contreaza pe Becali

Jucatorul echipei Unirea Urziceni, Marius Onofras, care a evoluat pana in iarna la formatia Poli Iasi, a declarat ca nu a primit nici un ban pentru a-l accidenta pe fotbalistul stelist Mihai Nesu, intr-o partida disputata pe 1 octombrie 2006. "Am facut afaceri mari cu banii luati de la Dinamo ca sa-l lovesc pe Nesu. Pot sa ma si las de fotbal, dupa ce am luat atatia bani sa-l accidentez eu pe Nesu. Sa fim seriosi, n-am luat nici un ban sa-l accidentez pe Nesu! Astea sunt niste aberatii! A fost un accident si atat. Am vorbit cu Nesu atunci si mi-am cerut scuze. Eu am vrut sa-l accidentez? S-a intamplat. Sunt si eu fotbalist si stiu ce inseamna o accidentare. Astea sunt niste atacuri gratuite, care nu-si au rostul dupa atata timp. N-am vrut sa-l lovesc, va dati seama. Eu mi-am cerut scuze atunci, imi cer scuze si acum. Ce pot sa mai fac?", a declarat Onofras.
La randul sau, jucatorul echipei Universitatea Craiova, Mihai Dina, e convins ca nimeni nu poate pune la indoiala faptul ca l-a lovit neintentionat pe fostul jucator stelist Daniel Oprita, intr-un meci disputat in decembrie 2006, fault in urma caruia actualul dinamovist a suferit o accidentare grava. "Am spus si atunci ca m-a afectat mult ce a patit Oprita. Am trecut si eu prin asemenea operatii si stiu ce greu este sa stai luni de zile pe marginea terenului si sa-i privesti pe altii cum joaca. Nici prin cap nu mi-a trecut aceasta versiune aparuta acum: cu bani dati jucatorilor pentru a-i accidenta pe stelisti. As dori ca nici un jucator sa nu se accidenteze, pentru ca sunt momente prea dureroase", a declarat Dina.
Stelistii Iacob, Nesu, Oprita si Radoi s-au accidentat dupa ce au avut contacte dure cu adversari in partidele din sezonul recent incheiat. Finantatorul FC Steaua, Gigi Becali, l-a acuzat, marti, pe directorul executiv al FC Dinamo, Cristi Borcea, ca a platit jucatori ai adversarilor Stelei pentru a le rupe picioarele fotbalistilor sai. In acest sezon, urmatorii stelisti s-au accidentat in urma unor contacte cu adversari. ACCIDENTARILE
» Victoras Iacob s-a accidentat intr-un meci cu Universitatea Craiova, disputat in turul de campionat, leziunea la ligamente suferita de atacantul stelist survenind in urma unei contre a fundasului craiovean Dorel Stoica. Iacob a absentat de pe gazon aproape 7 luni.

» Mihai Nesu a suferit o accidentare in partida de la Iasi cu Poli, scor 1-1, din etapa a X-a a Ligii I, diagnosticul fiind entorsa si meniscul colateral intern afectat. Nesu s-a accidentat in urma unui contact cu atacantul iesenilor, Marius Onofras, si a fost indisponibil peste 5 luni.

» Daniel Oprita a suferit o accidentare la ligamentul incrucisat anterior al genunchiului drept in meciul cu Universitatea Craiova, scor 0-0, din 10 decembrie 2006. Oprita s-a prabusit pe gazon dupa un contact cu Mihai Dina. Jucatorul nu a revenit inca pe gazon.

» Mirel Radoi a fost inlocuit in minutul 73 al partidei de la Cluj, cu CFR (26 aprilie 2007), castigata de stelisti cu scorul de 2-1, dupa ce a fost contrat de portughezul Manuel Jose in momentul unei degajari. El s-a accidentat la genunchiul drept, acelasi la care a fost operat la inceputul lunii iulie 2006, din cauza unei leziuni la ligamentul colateral intern.

Avionul a ajuns la destinatie

Gigi Becali a declarat ca deja a achizitionat avionul Boeing 737-300, precizand ca acesta a costat 16 milioane de dolari, nu de euro. "Avionul e aici, e luat, trebuie sa fac doar formalitatile sa virez banii. Are doua canapele unde poti sa si dormi, Dica are acum unde sa doarma. Am mers cu el si m-am indragostit de acest avion, n-am mai mers cu un avion asa de silentios, zici ca esti in sufragerie la cafea. La Iasi si Craiova nu pot sa merg cu el, e avion puternic, de viteza, iar aceste orase nu au pista corespunzatoare. Am facut cu el pana la Cluj 28 de minute. Avionul e ca si nou, are 9.000 de ore de zbor", a spus el.
Finantatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat ca in cativa ani va fi gata o baza sportiva ultramoderna in padurea Baneasa, care va avea, printre altele, hotel, terenuri, clinica medicala, si care va costa aproximativ 70 de milioane de euro. "Nu mai obosesc jucatorii prin hoteluri, pleaca de acolo in ziua meciului, se suie in avion cu trei-patru ore inainte de meci. Voi face si centru de recuperare ca la Bologna, clinica… Acum e la nivel de proiect, dar in doi ani va fi gata. Asta medicala o fac mai repede, va fi si medicina sportiva, si bloc operator. Costa mult, hotelul si restul poate sa duca la 30 de milioane, terenul de zece hectare face 40 de milioane, cu totul poate costa 70 de milioane. Va fi un centru sportiv mai frumos decat in Europa, va fi vizavi de scoala Americana", a mentionat el.

Cele mai citite

VIDEO. Predoiu: “Ungaria continuă să susțină aderarea României la Schengen terestru”

În urma unei întâlniri de lucru cu omologul său de la Budapesta, Sandor Pinter, ministrul Afacerilor Interne din România, Cătălin Predoiu, a reiterat angajamentul...

Pericol de inundații în mai multe județe din România! Hidrologii au emis cod galben și portocaliu

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, marţi, o avertizare Cod portocaliu de viituri, ce vizează până miercuri dimineaţa râuri...

Răzvan Burleanu, anunț de ultimă oră despre contractul selecționerului Edward Iordănescu

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, dezminte zvonurile conform cărora negocierile cu Edward Iordănescu ar fi intrat în impas și consideră că actualul...
Ultima oră
Pe aceeași temă