13.5 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSpecialRomânia învinge Slovenia cu scorul de 4-1, în primul tur al Cupei...

România învinge Slovenia cu scorul de 4-1, în primul tur al Cupei Davis

UPDATE: Adrian Ungur a spus că îi pare rău pentru faptul că nu a putut oferi încă o victorie publicului arădean, dar cea mai importantă este victoria obţinută de echipă, a afirmat tenismanul, duminică, la Arad, în conferinţa de presă de după partida cu slovenul Blaz Rola, în care a pierdut cu scorul de 3-6, 4-6, în Cupa Davis. 

”A fost însă un meci fără miză, din fericire pentru noi, având în vedere că aveam asigurată victoria după primele două zile. Aseară am fost împreună cu băieţii să sărbătorim această victorie şi drept urmare, nu am pregătit acest meci cum ar fi trebuit. Sigur, dacă scorul era 2-1 pentru noi, sau pentru ei, altfel se punea problema, pregăteam jocul foarte serios şi, în mod cert, nu ieşeam cu băieţii. Îmi pare rău că am pierdut în faţa lui Rola, care, trebuie să recunosc, a fost mai bun astăzi. Oricum, însă, această înfrângere nu mă afectează în mod deosebit”, a declarat Adrian Ungur. 

În continuare, acesta a spus că publicul arădean a constituit o mare şi plăcută surpriză la care nu se aştepta, atât prin numărul foarte mare de spectatori prezent în sală în fiecare din cele trei zile ale meciului, cât şi prin modul în care i-au încurajat pe componenţii echipei. 

”A fost un public exemplar, care mi-a lăsat impresia că este bun cunoscător al tenisului. Nu a făcut gălăgie între puncte. Totul a fost OK”, a spus jucătorul român. 

Întrebat cum vede întâlnirea cu Spania, Ungur a afirmat că deocamdată nu se gândeşte la ea, deoarece mai sunt câteva luni până atunci. 

”Ne-a plăcut foarte mult la Arad, ne-ar plăcea să mai venim să jucăm aici, dar întâlnirea cu Spania nu cred că se va juca aici, din cauza sălii prea mici. Dacă sala din Arad, cu cele 1.400 de locuri, a fost destul de mică pentru meciul cu Slovenia, cererea de bilete foarte mare pentru meciul cu Spania, sigur că nu va putea face faţă, motiv pentru care, după toate probabilităţile, vom juca la Cluj. În ceea ce priveşte terenul pe care vom juca, probabil că acesta va fi ‘hard”, zgura, care-i place foarte mult lui Nadal, fiind exclusă”, a adăugat Adrian Ungur. 

La rândul său, slovenul Blaz Rola a spus că este foarte bucuros pentru faptul că l-a învins pe Adrian Ungur, care, în mod evident, a jucat destul de relaxat. 

”Ştiu că echipa română a ieşit aseară să sărbătorească victoria, lucru normal, devreme ce conducea cu 3-0. Dacă noi am fi condus cu 3-0, probabil am fi ieşit şi noi în club, dar aşa, am avut o noapte liniştită, am dormit bine şi am câştigat, lucru pentru care mă bucur foarte tare”, a adăugat Blaz Rola. 

======

Tenismanul arădean Marius Copil l-a învins pe Tomislav Ternar cu 6-3, 6-3, duminică, în Sala Sporturilor ”Victoria” din Arad, şi a parafat victoria echipei României în faţa Sloveniei cu scorul de 4-1, în primul tur al Cupei Davis, în Grupa I valorică a zonei Europa-Africa, transmite Agerpres

În primul meci de simplu de vineri, tenismanul arădean Marius Copil (25 ani, 202 ATP) l-a învins pe Blaz Rola (25 ani, 160 ATP) cu 7-5, 6-3, 7-6 (5), iar în al doilea, Adrian Ungur (31 ani, 193 ATP) a dispus de Grega Zemlja (29 ani, 181 ATP) cu 4-6, 4-6, 6-3, 7-6 (3), 6-4. 

Sâmbătă, perechea Florin Mergea/Horia Tecău a trecut de cuplul Blaz Rola/Grega Zemlja cu 6-3, 7-6 (5), 7-6 (3). 

Citeşte şi: Mergea și Tecău au învins Slovenia, în Cupa Davis

După această victorie, echipa României va da piept cu Spania lui Rafael Nadal pentru un loc în play-off-ul competiţiei, iar slovenii vor juca pentru menţinerea în cel de-al doilea eşalon valoric.

 

Cele mai citite

Angel Tîlvăr spune că navigația maritimă suferă cel mai mult de pe urma acțiunilor de bruiaj

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a declarat marţi că navigaţia maritimă este cea care are cel mai mult de suferit de pe urma acţiunilor de...

Vlad Dascălu, campion european la mountain bike în 2023, a fost suspendat

Sportivul român Vlad Dascălu, campion european la mountain bike în 2023, a fost suspendat pe o perioadă de 17 luni de Tribunalul Antidoping al...

Israelul face un abuz grav asupra Associated Press: i-a închis transmisiunea în direct a acesteia pe tema evenimentelor din Fâşia Gaza

Associated Press a anunţat că oficiali israelieni au confiscat o cameră video şi echipament de emisie aparţinând agenţiei de presă şi au închis transmisiunea...
Ultima oră
Pe aceeași temă