8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialSportivii de la CS Laguna nu mai au unde să se antreneze

Sportivii de la CS Laguna nu mai au unde să se antreneze

După şase ani de colaborare, Palatul Copiilor şi CS Laguna sunt pe picior de război. Noua conducere a unităţii şcolare nu a mai prelungit contractul de închiriere a două culoare din bazinul de înot şi a stârnit astfel un conflict din care pierd doar copiii legitimaţi la clubul privat, aflaţi acum în imposibilitatea de a se pregăti.

Reprezentanţii clubului au făcut publice problemele “la presiunea părinţilor şi a copiilor care nu înţeleg de ce se întâmplă aceste lucruri” şi susţin că la Palatul Copiilor nu se doreşte găsirea unei soluţii, conducerea instituţiei preferând să se ascundă în spatele prevederilor legale, prevederi despre care nu s-ar fi ştiut până în acest an. Ca rezultat, secţia de nataţie are, momentan, activitatea blocată şi nu se ştie când se va putea începe pregătirea sportivilor.

 

Contractul nu a fost prelungit

 

“Ca în fiecare an, din ultimii şase, de când secţia noastră îşi desfăşoară pregătirea sportivă de specialitate în bazinul de înot de la Palatul Copiilor Constanţa, în baza unui contract de închiriere prelungit anual prin act adiţional, prin care se stabilea intervalul orar de pregătire, şi în acest an, în luna august, Clubul Sportiv Laguna a solicitat în scris continuarea activităţii prin prelungirea contractului, având în principiu acelaşi program din sezonul competiţional 2013-2014. Surprinzător pentru noi, am asistat cu stupefacţie cum noua conducere numită la Palatul Copiilor Constanţa a refuzat prelungirea contractului perfect legal, invocând iniţial că vor fi încheiate noi contracte şi apoi că nu se mai pot închiria ore in bazin şi nu se pot prelungi contractele decât cu hotărâre de guvern”, se arată în comunicatul clubului, iar oamenii de la CS Laguna acuză că numai la Constanţa se întâmplă aşa ceva, “celelalte activităţi din incinta Palatului având în spate un contract de închiriere similar”.

Ieri, Elena Hanu, antrenor la CS Laguna şi la Palatul Copiilor, ne-a explicat că a rămas şi ea surprinsă de decizia celor de la Palatul Copiilor, dar că momentan nu vede o soluţie pentru ieşirea din criză. Nemulţumită de situaţie, antrenoarea a reamintit că la clubul Laguna s-au realizat lucruri frumoase, dar şi că munca de şase ani a secţiei a fost practic distrusă printr-o decizie arbitrară.

 

Zeci de copii se pregăteau aici

 

“Cred că deranjează rezultatele, altfel nu înţeleg de ce se întâmplă aceste lucruri. Nu vrem tam-tam şi un scandal public, pentru că nu suntem genul, dar ne simţim nedreptăţiţi. Cine ne dă nouă o hotărâre de guvern pentru două culoare într-un bazin de înot la Constanţa? Să fim serioşi. Am transferat gratuit 12 sportivi la Palatul Copiilor pentru a nu-i scoate din ritmul de pregătire pe care îl au, pentru că interesul este al lor, nu al nostru. Alţi 60 de copii care se pregăteau să intre la avansaţi au acum probleme şi vom face aceleaşi demersuri. Ei sunt practic victimele acestei decizii şi ceea ce li s-a întâmplat după ce totul a devenit oficial ne-a lăsat un gust amar”, ne-a spus antrenoarea.

Potrivit informaţiilor făcute publice “cu scopul de a lămuri lucrurile”, numai anul trecut CS Laguna a participat la 17 concursuri locale, naţionale sau internaţionale, inclusiv la cele organizate de Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern, iar asta înseamnă cheltuieli importante care vor trebui continuate şi în acest an.

“Noi plătim câteva mii de lei pe an la FRNPM şi trebuie s-o facem şi anul acesta pentru a nu fi dezafiliaţi. Cine ne acoperă aceste pierderi? Am făcut plângere la trei ministere şi aşteptăm răspunsuri, dar suntem mai degrabă pesimişti în privinţa acestui caz”, a completat Elena Hanu.

 

REPLICĂ

No comment

Cosmin Badea, directorul de la Palatul Copiilor, s-a eschivat când a venit vorba despre cazul Laguna. Aflat în funcţie de numai două luni, acesta ne-a explicat că nu poate comenta pe marginea unui comunicat de pe site-ul unei societăţi private şi că orice decizie pro-Laguna ar fi împotriva legii. “Nu pot să încalc legea, şi acesta este singurul comentariu pe care îl fac. Orice informaţie despre activitatea Palatului este publică şi sunt mai mult decât încântat să v-o divulg, dar atât”, ne-a spus Cosmin Badea.

Cele mai citite

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...
Ultima oră
Pe aceeași temă