10 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialSteaua București și-a aflat adversara din sferturile Eurocup la polo. Premieră după...

Steaua București și-a aflat adversara din sferturile Eurocup la polo. Premieră după 26 ani

Steliștii vor da piept cu italienii de la Circolo Posillipo Napoli în semifinalele Eurcup la polo. Steaua București a reușit o premieră, după 26 de ani, o dată cu accederea în această fază a turneului.

Conform tragerii la sorţi de la Belgrad, în semifinalele turneului se vor întâlni echipele: Steaua Bucureşti şi Circolo Posillipo Napoli, respectiv Carpisa YamamayAcquachiara Napoli (Italia) şi Mornar Brodospas Split (Croaţia). 

Steaua va juca manşa tur la Bucureşti, în 11 februarie, iar pe cea retur în deplasare, în 4 martie, câştigătoarea urmând să dispute finala competiţiei.

"Adversara steliștilor este una dintre cele mai titrate formații din poloul pe apă italian. În palmaresul grupării napoletane figurează câștigarea în 3 rânduri a celei mai importante competiții europene – EuroLeague (1997, 1998 si 2005), dar și o Cupă a Cupelor în 2004, precum și SuperCupa LEN în 2005. Pe plan intern, Posillipo Napoli a câștigat de 11 ori titlul național, ultima oară în 2004 și o singură dată Cupa Italiei, ediția 1987.

Steaua este la rându-i, una dintre cele mai laureate formații din campionatul intern. Roș-albaștrii au în vitrina cu trofee 12 titluri de campioană, ultimul câștigat în 2006. Formația bucureșteană este singura echipă românească de club care a ajuns, după o pauză de 26 ani, în semifinalele unei competiții europene intercluburi", se arată într-un comunicat al FR de Polo. 

Steaua a trecut, în sferturi, de Waspo Hannover, cu scorul de 9-7/9-9 (tur/retur). Ultima echipă care ajungea în semifinalele competiției era Dinamo București, care, în 1988, o întâlnea pe Sisley Pescara. Tot Dinamo este singura care ajungea în finala turneului, în 1985, pierdută în fața ungurilor de la Vasas Budapesta.

Cele mai citite

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...
Ultima oră
Pe aceeași temă