14.6 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialA decedat președintele Federației Române de Hochei, Florian Gheorghe

A decedat președintele Federației Române de Hochei, Florian Gheorghe

Preşedintele FR de Hochei pe Gheaţă, Florian Gheorghe, a decedat, la vârsta de 61 de ani, la spitalul Elias din București, acolo unde era internat de aproape o lună.

"S-a stins astăzi în jurul prânzului, la Spitalul Elias. Era internat de o lună şi ceva, fiind bolnav de cancer la pancreas. Din câte ştiu mâine va fi depus la capela de la Cimitirul Mărcuţa. Am fost colegi, un om excepţional şi un sportiv la fel. Hocheiul a pierdut mult odată cu dispariţia lui", a declarat antrenorul formaţiei Sportul Studenţesc, Ioan Martin, conform Mediafax.

Florian Gheorghe fusese ales preşedinte al Federaţiei Române de Hochei pe gheaţă în toamna anului trecut.

În perioada 2005-2007, Florian Gheoghe a ocupat funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Sport, din partea Partidului Umanist Român, condus la acea vreme de fostul său coleg de echipă, Dan Voiculescu.

Florian Gheorghe a început să practice hochei pe gheaţă în 1964, din 1969 evoluând în meciuri la echipe de seniori. A fost component al echipelor IPGG, Dinamo Bucureşti şi Sportul Studenţesc. Cu Dinamo a câştigat cinci titluri de campion naţional. A fost component de bază al echipei naţionale de hochei pe gheaţă a României (1972-1980), cu care a participat la opt ediţii consecutive ale Campionatului Mondial.

În 1985, Florian Gheorghe a fost antrenor federal, funcţie pe care a deţinut-o până în 2002. Ca antrenor al echipei naţionale de tineret, Gheorghe a participat la cinci ediţii ale CM. Timp de şase ani a fost antrenorul naţionalei de seniori. I s-au acordat titlurile de Maestru emerit al sportului şi de Antrenor emerit.

Cele mai citite

România, a doua cea mai mare creștere a intenției de vot la europarlamentare

România a înregistrat a doua cea mai mare creştere a intenţiei de vot la alegerile europene din acest an faţă de 2019, după Cehia,...

CSM amână soluţionarea cererii de suspendare din funcţie a judecătoarei din dosarul în care este implicat Vlad Pascu

Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a amânat, miercuri, pentru data de 24 aprilie, soluţionarea propunerii Inspecţiei Judiciare de...

PSG și Borussia Dortmund s-au calificat în semifinalele Ligii Campionilor

Paris Saint-Germain s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe FC Barcelona cu scorul de 4-1 (1-1), marţi seara,...
Ultima oră
Pe aceeași temă