16.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialA plouat cu medalii la Campionatul Naţional de lupte

A plouat cu medalii la Campionatul Naţional de lupte

Cinci sportivi de la CS Farul Constanţa au reuşit să ia medalie la ediţia 2014 a competiţiei, doi dintre ei devenind campioni naţionali.

Mangalia a fost gazdă primitoare pentru copiii din toată România, oraşul din sudul litoralului fiind ales pentru a organiza ediţia 2014 a Campionatului Naţional de copii. Aşa cum era de aşteptat, după rezultatele de excepţie de la Memorialul Ioan Bărbătei, sportivii constănţeni s-au comportat excelent şi la nivel naţional, medaliile cucerite mulţumind atât antrenorii, cât şi… părinţii.

Cele mai interesante performanţe au aparţinut copiilor de la grupa antrenorului Bogdan Mocanu (CS Farul), toţi cei trei sportivi reuşind să urce pe podium. Campioană a ieşit Andra Bordea, argint a cucerit Simina Bonţescu, iar bronz Robert Ionuţ Baba, toţi având în comun, pe lângă antrenor, faptul că fac lupte de numai un an.

„Pentru mine rezultatul reprezintă o satisfacţie personală deosebită pentru că anul acesta am mers la fel de fel de concursuri şi am avut rezultate foarte frumoase. Mă aşteptam să facem rezultate bune şi la Naţionale, pentru că toţi copiii au luat aur la Memorialul «Ion Bărbătei», dar acestea sunt mult mai valoroase, fiind unele naţionale. Copiii sunt minunaţi, iubesc foarte mult acest sport şi vor continua să facă performanţă dacă vor fi sprijiniţi, iar eu unul le voi fi mereu aproape”, ne-a spus Bogdan Mocanu.

Cu două medalii au venit acasă şi sportivii din grupa profesorului Grigore Gheorghe, tot de la CS Farul, Nicolae Drăgan luând aur, iar Ştefan Fedotov, medalie de bronz.

„Sunt mulţumit pentru că ne propusesem două medalii, dar recunosc că le-au obţinut alţi sportivi decât cei pe care pariasem. Mi-am pus mari speranţe în Onur Pârvu, dar a plătit tribut kilogramelor în minus, numai că a fost un concurs din care toţi au avuy de învăţat. Sper ca la anul, toţi cei şase sportivi care au simţit acum gustul unei competiţii oficiale să ia medalii pentru că au potenţial”.

În acelaşi concurs, clubul gazdă, CS Mangalia, şi-a luat partea leului cu cinci medalii în prima zi de concurs. Sandu Daniel s-a impus la categoria 27 de kilograme, Cosmin Nuica a luat argint la aceeaşi categorie, Ştefan Cucoranu, argint la 29 de kilograme, iar Ana Ciolan şi Diana Zanfir, bronz la 34, respectiv 37 de kilograme.

Copii talentați

Performanţele deosebite ale celor trei sportivi antrenaţi de Bogdan Mocanu nu au trecut neobservate. Ieri, Gheorghe Grigore a ţinut să-şi exprime surprinderea, într-un mod plăcut, pentru felul în care s-au prezentat Răzvan, Andra şi Simina la concurs, dar şi faţă de munca antrenorului. „Face o treabă de excepţie şi efectiv cei trei copii ieşeau în evidenţă. I-am spus şi lui şi l-am felicitat. Copii deosebit de talentaţi, extraordinar de disciplinaţi şi cu o putere de muncă extraordinară. Le prevăd un viitor strălucit atât lor cât şi antrenorului pentru că dacă va fi la fel de pasionat va ajunge departe cu ei”, ne-a spus antrenorul.

Cele mai citite

PNL îl trimite înapoi la Brașov pe ministrul Veștea

Conducerea PNL l-a desemnat pe Adrian Veștea, actualul ministru al Dezvoltării, drept candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Brașov. Veștea va fi candidatul...

BREAKING NEWS. Istvan Kovacs va arbitra finala Europa League

Arbitrul român Istvan Kovacs a fost delegat de UEFA să conducă finala Europa League dintre Atalanta Bergamo și Bayer Leverkusen, care va avea loc...

Comisarul UE pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski (Polonia), se întâlnește cu fermieri români. Polonezii și românii au protestat contra cerealelor din Ucraina

Comisarul UE pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski, se află în România și urmează a se întâlni cu oficiali și cu fermieri români. Janusz Wojciechowski este originar...
Ultima oră
Pe aceeași temă