16.5 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialAdversarele României din Cupa Davis în 2015, zona Euro/Africană

Adversarele României din Cupa Davis în 2015, zona Euro/Africană

Echipa de Cupa Davis a României s-a menținut, în urma barajului cu Suedia, în zona Euro/Africană, urmând ca anul viitor să lupte din nou pentru calificarea în Grupa Mondială. Tragerile la sorți pentru campania din 2015 au loc pe 18 septembrie, în Dubai.

România a învins Suedia cu scorul de 3-1, însă nu a scăpat încă de nordici. Suedia, dacă va trece de barajul cu Letonia, va rămâne în Grupa I și va putea evolua, în 2015, chiar și împotriva României. Datorită succesului echipei conduse de Andrei Pavel, România va avea șansa să reia, în 2015, campania de calificare în Grupa Mondială, acolo unde se află primele 16 națiuni ale lumii.

Adversarele pe care România le-ar putea întâlni, în primul tur, sunt: Austria, Danemarca, Lituania, Polonia, Rusia, Slovacia, Slovenia, Suedia/Letonia. Capii de serie ai Grupei I zona Euro/Africană, care vor evolua direct în turul al doilea, în 2015, sunt: Spania, Ucraina, Olanda și Israel.

Citește și Franța și Elveția se întâlnesc pentru prima dată în finala Cupei Davis

În urma rezultatelor din 2014, singura echipă, din Grupa I zona Euro/Africană, care s-a calificat în Grupa Mondială este Croația. Portugalia a pierdut play-off-ul Grupei I cu Rusia și va evolua în Grupa a II-a anul viitor.

Echipa de Cupa Davis a României, la meciul cu Suedia: Adrian Ungur (134 ATP, 5 titluri Challenger la simplu, 11 meciuri de Cupa Davis), Marius Copil (174 ATP, 2 titluri Challenger la simplu, 11 meciuri Cupa Davis), Horia Tecău (17 ATP dublu, 21 titluri ATP dublu, 18 meciuri Cupa Davis), Florin Mergea (29 ATP dublu, 3 titluri ATP). Tecău și Mergea au făcut echipă la dublu.

 

Cele mai citite

Ajutorul promis Israelului, dar și Ucrainei ar putea fi votat în Congresul SUA

În timpul unei convorbiri telefonice de duminică între președintele Joe Biden și liderii Congresului, a existat un „acord” privind ajutorul rapid atât Israelului, cât...

Ucraina s-a retras brusc din acordul cu Rusia, mediat de Turcia, privind cerealele

Rusia şi Ucraina au negociat două luni cu ajutorul medierii Turciei restabilirea înţelegerii care a permis până în iulie anul trecut exportul cerealelor ucrainene...

Armata israeliană: victimele atacului de la consulatul iranian din Damasc erau teroriști angajați împotriva Israelului

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a afirmat luni că victimele atacului care a vizat consulatul iranian la Damasc pe 1 aprilie erau "terorişti"...
Ultima oră
Pe aceeași temă