13.2 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialAihan Omer: "Considerăm meciul cu naționala statului Kosovo unul decisiv"

Aihan Omer: “Considerăm meciul cu naționala statului Kosovo unul decisiv”

Aihan Omer, noul selecționer al naționalei masculine de handbal, a declarat că elevii săi vor trebui să trateze meciul cu selecționata Kosovo, din preliminariile CE 2018, ca și cum ar fi unul decisiv. Kosovarii sunt primii adversari ai României din această campanie. 

''Pentru noi, meciul cu Kosovo este foarte important, îl considerăm un meci decisiv, între ghilimele, e primul nostru meci din această campanie și vrem să-l tratăm foarte serios. Chiar dacă nu avem prea multe informații despre adversar, ne-am axat foarte mult pe jocul nostru și am încercat să punem la punct un stil de joc al naționalei. Vrem să creăm o echipă națională puternică. Valoarea echipei României este peste Kosovo, dar noi nu-i vom neglija nicio secundă și vom respecta adversarul. Indiferent că jucăm cu campioana mondială sau cu Kosovo, noi trebuie să avem aceeași determinare, să intrăm în teren să arătăm că este o schimbare, că România joacă altceva și își dorește altceva'', a declarat Aihan Omer, potrivit Agerpres.

România înfruntă Kosovo miercuri, de la ora 18,20, în Sala Dinamo, iar apoi pe 1 noiembrie va juca returul la Prishtina.

Un jucător de bază al naționalei, Alexandru Șimicu, de la Hamburg, nu a făcut deplasarea în România din cauza unei accidentări, dar după refacere va onora convocările la echipa națională.

''El și-a dorit să vină la echipa națională, dar din cauza acestei accidentări nu va face parte din lotul nostru. Ni l-am fi dorit, dar ne-a garantat că va veni la următoarele convocări și să contăm pe el în campania de calificare'', a spus Omer, care a reușit ultima calificare a României la un turneu final, la Mondialul 2009 din Croația.

Aihan Omer a convocat în lot jucători cu mare experiență, precum Marius Novanc și Alin Șania, reveniți în circuitul naționalei, și preferă să le dea o șansă jucătorilor cu care a mai colaborat la națională, în locul experimentelor cu jucători tineri: ''Echipa națională trebuie să câștige meciuri, să joace handbal de calitate, iar vârsta nu trebuie să fie un impediment. Valoarea și forma de moment trebuie să primeze și eu cred că la ora actuală avem jucători, cu o anumită vârstă, care pot să mai joace câțiva ani un handbal de înaltă calitate. Sigur, nici jucătorii tineri nu vor fi neglijați, vom avea un stagiu de pregătire în Portugalia, între 26 și 30 decembrie, unde vom participa cu un lot complet nou, de perspectivă''.

Alin Șania, de la CSM Călărași, speră ca la 30 ani să demonstreze că poate ajuta din nou echipa națională: ''Sunt bucuros de această convocare și mi-am demonstrat mie și celor care au crezut în mine că mai pot juca handbal de nivel înalt. Pentru că multă lume a spus că nu mai pot, că sunt scos din circuit. Poate a fost și vina mea, am lăsat-o puțin moale o perioadă, dar acum am revenit în forță și sper să fiu sănătos pentru a continua acest drum pe care l-am reînceput. Va fi un meci dificil cu Kosovo, nu avem informații despre ei, dar experiența și dorința noastră de a ajunge acolo unde am fost acum câțiva ani este mai puternică decât orice altă problemă. Zic că vor fi două meciuri grele, dar cred că ne vom califica''.

Marius Novanc, pivot la CSM București, susține la rândul său că naționala poate obține rezultate mai bune decât în ultimii ani: ''Pentru mine a fi aici, printre cei mai buni jucători ai țării, este o onoare. Îmi doream să joc pentru națională în continuare, să ridicăm nivelul handbalului și cred că rezultatele din ultima perioadă sunt un pic neadevărate, având în vedere valoarea echipei naționale. Cred că locul nostru este mult mai sus și acum, că vom pornim la un nou drum, sper să ajungem din nou în elita handbalului, Cu puțin răbdare, în anii următori vom ajunge acolo''.

Cele mai citite

Marian Cristian Minae, al doilea suspect în cazul uciderii omului de afaceri Adrian Krainer, va fi adus în țară

Marian Cristian Minae, al doilea suspect în cazul asasinării omului de afaceri Adrian Kreiner, a acceptat să fie adus în ţară din Irlanda, iar...

Emirates și Flydubai își reiau operațiunile după inundațiile din Dubai

Emirates și compania aeriană Flydubai au restabilit operațiunile normale după ce ploile abundente au provocat inundații grave în Emiratele Arabe Unite la începutul acestei...

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...
Ultima oră
Pe aceeași temă