8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialAntrenorul Octavian Belu a ieșit la pensie

Antrenorul Octavian Belu a ieșit la pensie

Octavian Belu, unul dintre cei mai titrați și valoroși antrenori ai gimnasticii feminine românești, a anunțat că s-a pensionat și va conduce pentru ultima dată lotul României de gimnastică la o competiție importantă. Duminică, lotul de gimnastică feminină a Româaniei va pleca în Brazilia încă sub comanda cuplului celebru de antrenori Octavian Belu și Mariana Bitang.

 "Sunt pensionar, din 17 februarie am intrat în această situație nouă. Nu știu cum să mă descurc, pentru că e prima dată când ies la pensie. Ca voluntari – și repet și subliniez «voluntariat» – ne-am implicat și facem două antrenamente pe zi și vom sta până la momentul plecării la test-event, la Rio", a declarat Octavian Belu postului de televiziune DigiSport înaintea plecarii spre Rio.

De numele lui Octavian Belu se leagă nenumărate performanțe ale gimnasticii feminine. Începând cu anii 1990, lotul feminin de gimnastică a redevenit o forță în lume.

Belu a condus generații de gimnaste care au câștigat în timp 82 de titluri dintre care 52 de medalii la campionatele mondiale și europene iar 23 de medalii  sunt în palmaresul României la Jocurile Olimpice de vara.

Sub comanda lui Octavian Belu s-au format mari gimnaste: Lavinia Miloșevic, Simona Amânar, Gina Gogean, Monica Roșu, Sandra Izbașa, Cătălina Ponor sau Larisa Iordache.

În 2007, World Record Academy l-a recunoscut pe Octavian Belu ca fiind cel mai de succes antrenor al gimnasticii feminine, cu 16 medalii de aur obținute la olimpade și un număr fabulos de 279 de titluri în întrecerile continentale și mondiale. În luna mai a anului 2009, Octavian Belu, a fost inclus în International Gymnastics Hall of Fame.

Cele mai citite

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...
Ultima oră
Pe aceeași temă